Sport

2016.12.20. 20:55

A megyei gólvadászok nyomában

Zalaegerszeg - E heti összeállításunkban a megyei labdarúgó-bajnokságok mesterlövészeit vesszük górcső alá, valamint minden bajnoki osztályból felsoroljuk a góllövőlista tíz -, illetve ahol holtverseny van ebben a pozícióban, ott kicsivel többet - legjobbját.

Bozó Péter

A megyei labdarúgó-bajnokságokban 786 mérkőzést játszottak le a csapatok, ezeken 3836 gól született. Egy találkozón nyolcszor két játékos tudott betalálni, a megyei III. osztály Déli-csoportjában az újudvari Harangozó Emil a Bajcsa ellen, míg a Közép-csoportban a pacsai Zöldvári Márk a Kustánszeg ellen szerzett nyolc találatot. Érdekesség, hogy utóbbi egy mesterhetest is jegyzett, a Babosdöbréte kapuját vette be egyazon összecsapáson hétszer. Rajta kívül a Police-Ola II játékosa, Csiszár Zsolt volt még egy meccsen hét alkalommal eredményes, szintén a III. osztály Közép-csoportjában. Egy mérkőzésen hat gólt ketten szereztek, míg az ősszel tíz mesterötös és 35 mesternégyes is született. A mesterhármasokra sem lehet panasz, a 768 találkozón ilyenből összesen 128-at láthattak a nézők. Az őszi szezon legtöbb gólját a pacsai Zöldvári Márk szerezte, aki 26 találatig jutott.

Megyei I

 

Az I. osztályban egyetlen játékosnak sem sikerült mesterötösig jutnia, de a mesternégyesek és a triplák sem potyogtak. Előbbiből hetet, utóbbiból hatot láthatott a közönség. Hárman voltak olyanok, akik mind a két listára feliratkoztak, a Lenti TE részéről két játékos - Völgyi Márk és Bogdán István -, valamint a nagykanizsai Szalai Dániel tagja ennek az illusztris társaságnak. A góllövőlistán éllovas Mihalecz Péter egy mesternégyest tudhat magáénak az ősszel.

A góllövőlista élmezőnye:

16 gólos: Mihalecz Péter (Csács-NSE).

14: Völgyi Márk (Lenti TE), Nagy Gergő (Semjénháza).

13: Pethő János (Csesztreg), Czafit Richárd (Gyenesdiás).

11: Lukács István (Kiskanizsa), Szalai Dániel (Nagykanizsa).

10: Bogdán István (Lenti TE).

9: Horváth Patrik (Csács-NSE).

8: Odonics Péter (Gellénháza), Mavolo Paolo (Zalalövő).

Megyei II, Észak

 

A II. vonal Északi-csoportjában egy mesterötös - a zalaszentiváni Rumi Róbert révén - és egy mesternégyes - a nagykapornaki Makovecz Martin talált be négyszer egyazon a meccsen - született ősszel. Mesterhármasokban nem volt hiány, ebből tizenkettőt jegyezhettünk fel, ami viszont érdekesség, hogy Makovecz Martinon kívül egyetlen játékos sem tudott kétszer felkerülni ezen listákra. A góllövőlista éllovasa, a keszthelyi Takács Dávid inkább csak duplázásokkal kapaszkodott fel az élre, egyedül a Zalaszentgyörgy ellen tudott három gólt lőni.

A góllövőlista élmezőnye:

16 gólos: Takács Dávid (Keszthely).

14: Rumi Róbert (Zalaszentiván).

13: Pintér Ramón (Várvölgy).

12: Horváth Máté (Zalaszentmihály).

11: Kovács Bence (Cserszegtomaj), Makovecz Martin (Nagykapornak).

10: Sipőcz Gábor (Keszthely), Kuti Barnabás (Páterdomb).

9: Kócza Bálint (Böde).

8: Belina Dávid (Cserszegtomaj), Zelko Miklós (Zalaszentiván).

A megyei I. osztályban a Csács-NSE játékosa, Mihalecz Péter szerezte a legtöbb gólt az ősszel, összesen 16 találatig jutott

Megyei II, Dél

 

A II. osztály Déli-csoportjában mindössze egy mesternégyes - a becsehelyi Balassa István révén - és tíz mesterhármas született. Gyorsan tegyük azonban hozzá, hogy ebben az osztályban a Rédics szezon közbeni visszalépése miatt csak 12 csapat szerepel, így a játékosoknak csupán 11 találkozó jutott az őszi szezonban a bizonyításra. Nem is meglepő, hogy a csoportban esett gólok száma még a háromszázat sem érte el.

A góllövőlista élmezőnye:

19 gólos: Kolperger Szilárd (Gelse).

14: Turi Dániel (Becsehely).

13: Tricsli István (Pölöske).

10: Molnár Róbert (Becsehely).

8: Molnár Márk (Becsehely), Szabadi Gergely (Borsfa), Pozsgai Norbert (Páka), Méhes Tibor (Tófej).

7: Balassa István (Becsehely), Németh Tamás (Miklósfa).

Megyei III, Észak

 

A harmadosztályban nem volt hiány mesteri teljesítményekben. Északon például egyazon meccsen hat gólt egy - Kónya Szilárd (Andráshida II) -, ötöt három - Dormán Gábor (Alibánfa), Pető András János (Kávás) és Szabó Zoltán (Alsónemesapáti), négyet pedig négy - Horváth Zsolt (Zalacséb), Kónya Szilárd, Kósa József (Kávás) és Radics László (Zalaháshágy) - játékos szerzett. Mesterhármas összesen tizenkilenc született, a góllövőlistát vezető egervári Bertók József és a salomvári Baki Barnabás háromszor is triplázni tudott.

A góllövőlista élmezőnye:

18 gólos: Bertók József (Egervár).

17: Kósa József (Kávás), Baki Barnabás (Salomvár).

16: Pámel Tamás (Alibánfa).

15: Szabó Zoltán (Alsónemesapáti).

14: Kónya Szilárd (Andráshida II).

13: Sonkoly Mihály (Alibánfa), Németh András (Zalalövő II).

11: Horváth Zsolt (Zalacséb).

10: Supák Sándor (Kemendollár), Németh Márk (Salomvár).

Megyei III, Dél

 

A III. vonal Déli-csoportjában igazi gólparádét rendeztek a játékosok, összesen 690 találat esett a 118 mérkőzésen. A bevezetőben már említett Harangozó Emil mesternyolcasán kívül volt egy mesterhatos - a letenyei Kanizsai Roland révén -, de született négy mesterötös - a góllövőlistát vezető Trojkó Dávid (Szerdahely FC) kétszer, míg Adorján Ferenc (Petrivente) és Takács Kristóf (Napred) egyszer iratkozott fel a listára -, tizenegy mesternégyes és 30 mesterhármas is. A legtöbb alkalommal a murakeresztúri Visnovics István tudott kettőnél több gólt szerezni az őszi szezonban, egy alkalommal négyszer talált be, míg háromszor triplázott.

A góllövőlista élmezőnye:

23 gólos: Trojkó Dávid (Szerdahely FC).

22: Visnovics István (Murakeresztúr).

19: Laczó Gábor (Palin).

17: Öri Csaba (Letenye), Pál Norbert (Pogányszentpéter).

15: Hartai Gergő (Sand).

14: Friskó Tamás (Galambok), Kanizsai Roland (Letenye), Adorján Ferenc (Petrivente).

13: Hans Máté (Szerdahely FC), Harangozó Emil (Újudvar).

Megyei III, Közép

 

A III. osztály Közép-csoportjában is 118 találkozót rendeztek az ősszel, és bár a góltermés kicsivel elmaradt a délitől, a 610 találatra azért itt sem lehet panasz. A legjobbakat - a mesternyolcast és a két mesterhetest - már említettük bevezetőnkben, mellettük volt még egy mesterötös is - ez a pacsai Aracsi Csaba nevéhez fűződik -, valamint öten lőttek négy gólt egyazon meccsen - közülük ketten, a botfa Milics Norbert és a sárhidai Újvári Bence kétszer is - és 21 tripla is született. A más említett, a góllövőlistát vezető Zöldvári Márk esetében érdemes megjegyezni, hogy a 26 találatából 18-at három meccs alatt szerzett az ősszel.

A góllövőlista élmezőnye:

26 gólos: Zöldvári Márk (Pacsa).

20: Simon Péter (Csonkahegyhát).

18: Milics Norbert (Botfa).

16: Németh Dezső (Németfalu), Újvári Bence (Sárhida).

12: Horváth Gergely Gábor (Nagylengyel).

11: Rózsa Bence (Csonkahegyhát), Csiszár Zsolt (Police-Ola II).

10: Boczföldi Mihály (Csatár), Szekeres Péter (Nagylengyel).

Két játékos, az újudvari Harangozó Emil (archív képünkön kékben, a labdával) és a pacsai Zöldvári Márk is egy-egy mesternyolcast tudhat magáénak a megyei III. osztályban Fotó: Diósdi Réka, Archív/Szakony Attila

Megyei III, Kelet

 

A harmadosztályban keleten egyetlen mesternégyes és 17 mesterhármas született, annak ellenére, hogy a 105 mérkőzésen összesen 570 gólt szereztek a csapatok, ami a harmadik legtöbb az összeállításunkban szereplő nyolc bajnoki osztályban. Az egyetlen játékost, aki egyazon meccsen négy gólt tudott szerezni, a listavezető Kehidakustány adja, Huber Ádám személyében. Ketten voltak az ősszel, akik két-két alkalommal is mesterhármasig jutottak: a vindornyaszőlősi Tóth Bálint - aki vezeti is a góllövőlistát - és az óhídi Dóczy Zsolt.

A góllövőlista élmezőnye:

18 gólos: Tóth Bálint (Vindornyaszőlős).

15: Huber Ádám (Kehidakustány).

14: Dóczy Zsolt (Óhíd).

13: Vitusz Balázs (Zalacsány).

12: Ódor József (Alsópáhok), Czémán László (Hévíz II), Pál Krisztián (Zalacsány).

10: Szeles Patrik (Vonyarcvashegy), Szefcsik Péter (Zalavár).

9: Pesti Dávid (Zalaszántó).

Megyei III, Nyugat

 

A III. vonal Nyugati-csoportjában mindössze 13 csapat szerepel, így kevés mérkőzést játszottak a csapatok. Összesen 78 találkozóra került sor, ezeken 326 találat született. A játékosok egy mesterötöst, három mesternégyest és 13 mesterhármast hoztak össze az ősszel. A góllövőlistát vezető pórszombati Kovács Péter kiemelkedik a mezőnyből, hiszen kétszer annyi gólt lőtt, mint az őt követő négyes. A húsz találatából tizenötöt négy meccsen szerzett, a Szilvágy ellen mesterötöst, a Pusztaederics ellen mesternégyest, míg a Mumor és a Szentgyörgyvölgy ellen mesterhármast jegyzett. A tízgólosok között ketten vannak - a zalabaksai Bazsika Ferenc és a novai Horváth Tibold -, akik két meccs alatt megrúgták a góljaik nagy részét. Mindketten egy-egy mesternégyest és mesterhármast tudhatnak magukénak.

A góllövőlista élmezőnye:

20 gólos: Kovács Péter (Pórszombat).

10: Domján Péter, Horváth Tibold, Vitéz Richárd (mindhárman Nova), Bazsika Ferenc (Zalabaksa).

9: Sebestyén Péter (Bárszentmihályfa), Pencz László (Pusztaederics).

8: Galamb Pál (Nova), Andrics János (Zalatárnok).

7: Fábián Ákos, Füle Attila (mindketten Petrikeresztúr), Bazsika László, Paál Barnabás (mindketten Zalabaksa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!