Sport

2017.03.21. 18:25

Peter Hyballa, a Nijmegen edzője lesz a hévízi előadó

Hévíz - Az idén két alkalommal, először a mostani hét végén rendeznek labdarúgó konferenciát edzők számára Hévízen. A szombat-vasárnapi, kreditpontokat is adó esemény fő előadója Peter Hyballa, a holland első osztályú NEC Nijmegen vezetőedzője.

Kerkai Attila

A "Labdarúgó Konferenciák Hévízen - 2017" néven futó eseménysorozat szervezője Damina László, a Hévíz SK szakosztályvezetője. A március 25-26-án rendezendő konferencia elméleti részét a Natur Med Hotel Carbonában tartják, a gyakorlati foglalkozásokra pedig a Hévíz SK stadionjában kerül sor. A labdarúgó szakemberek és testnevelők számára a meglévő végzettségük (UEFA A , B , illetve Elite Youth) mellé az MLSZ Edzőképző Központ 8 kreditpontot ír jóvá a részvételért.

A hét végi konferencia előadója a német Peter Hyballa, aki jelenleg a holland első osztályú NEC Nijmegen vezetőedzője, ám korábban a német utánpótlásban szerzett igazi rangot magának. Többek között az Arminia Bielefeld, a Wolfsburg, majd a Borussia Dortmund U17 és U19 korosztályait vezette, a felnőtt futballban az osztrák Sturm Graz vezetőedzője volt, majd 2014 és 2016 között a Bayer Leverkusen másodedzője és az U19-es csapat vezetőedzője. 2016 nyarától irányítja a NEC Nijmegen csapatát.

Peter Hyballa Leverkusenben a fiatalokkal is foglalkozott, ma pedig a holland NEC Nijmegen első csapatát irányítja Fotó: Archív

S hogy miért szerveznek ilyen konferenciákat? Damina László szerint haladni akarnak a korral és nem mellékesen a korszerű módszerek elméleti és gyakorlati bemutatása is hozzá járul ehhez.

- Nemzetközileg elismert edzők fognak edzőképzést tartani Hévízen - nyilatkozta Damina László - A megalapozott és korszerű edzőképzés évek óta egy központi törekvés, melyhez szeretnénk hozzájárulni. Modern játék- és edzésfilozófiára van szükségünk annak érdekében, hogy az elérni kívánt célok hosszú távon biztosítva legyenek. Ebben nekünk edzőknek kulcsszerepünk van. A programjaink során több téma köré csoportosítva szervezzük nemzetközi konferenciáinkat, magas szintű szakmai tudást nyújtva minden edző, testnevelő tanár részére.

A július 4-5-re tervezett következő konferencián a német Timo Jankowski lesz a vendég, aki több szakkönyv szerzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!