Sport

2016.07.20. 16:40

A nőknél már teljes a keret

Zalaegerszeg - Noha még nem kezdték el a felkészülésüket az élvonalban szereplő zalai kosárlabdacsapatok, továbbra is zajlik a munka a háttérben. Lejárt a nevezési határidő, a ZTE NKK pedig újabb légióst igazolt, éppen szerdán, de a Zalakerámia-ZTE KK is a küszöbén áll, hogy teljes legyen a kerete.

Kerkai Attila

A ZTE NKK női együttese viszont már túl is jutott ezen, vagyis Gáspár Dávid, az együttes új vezetőedzője készre jelentette csapatát.

Ashley Daniels két poszton is bevethető kosaras

- Valóban, újabb légióst igazoltunk, vagyis a másodikat, így a keret felnőtt magja végleges - mondta el érdeklődésünkre a ZTE KK férfi együttesének csapatkapitányi posztját a női csapat vezetőedzői megbízatására cserélő Gáspár Dávid. - Az amerikai Ashley Daniels az új szerzemény, aki legutóbb Svédországban játszott és a négyes-ötös poszton bevethető. Viszonylag mozgékony, magas emberről van szó, s ilyet is kerestünk, aki a négyes szerepkörben is jól érzi magát.

Fehérben Mohácsi Máté a Körmend elleni szezonzárón. Ő marad Egerszegen

Mint korábban már beszámoltunk róla, a másik légiós a szintén amerikai Kirby Burkholder lesz. Gáspár Dávid a csapat fiataljai között versenyt hirdetett.

- Három utánpótláskorú játékos is a keret tagja lesz, akik a saját műhelyünkből érkeznek. Nagyjából kialakult bennem, hogy kik lesznek ők, de nem szeretném megnevezni őket. Legyen ez az edzésmunka függvénye, s legyen versenyhelyzet. A bajnokikon az első félidőben egy 20 év alatti játékosnak folyamatosan a pályán kell lennie, ezért kell hogy a keretben három fiatal is legyen - tette még hozzá a szakvezető.

A ZTE NKK augusztus elsején kezdi a felkészülést, a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese pedig már jövő hétfőn. Egyelőre csonka kerettel, azokkal a játékosokkal, akik Bencze Tamás vezetőedző rendelkezésére állnak - tájékoztatott bennünket Stárics Kornél ügyvezető, akit persze az aktuális helyzetről is kérdeztünk.

- Éppen ma küldtük el a nevezésünket az új bajnokságra, valamint nyolc utánpótlás-együttesünkét is - válaszolta a sportvezető, s ki nem hagytuk volna arról is kérdezni, hogy a légióskérdésben sikerült-e előbbre jutniuk. - Két játékosnak konkrét szerződési ajánlatot küldtünk, válaszuk bármikor megérkezhet. Egy litván magas emberről és egy amerikai bedobóról van szó, de csak akkor érdemes megnevezni őket, ha már aláírtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!