Sport

2015.11.11. 16:09

A nyárra megújul a ZTE-stadion, 11.200 fős lesz az új aréna

Zalaegerszeg - Szerdán szó szerint izzasztó melegben zajlott a ZTE-stadionban a pályabejárás, ami jó jel: az időjárásnak köszönhetően rohamléptekben zajlik a talaj- és gyepcsere a létesítményben, két hét múlva pedig már a gyepszőnyeg is a helyére kerülhet.

Kerkai Attila

A szerdai eseményen Vigh László országgyűlési képviselő a ZTE FC vezetőivel hívta sajtótájékoztatóra a média képviselőit, tájékoztatást adni a stadion felújítási munkálatairól. Fontos bejelentés is elhangzott: a nyárra tulajdonképpen megújul az aréna.

Vigh László azzal kezdte: járva az országot nagyon sokan jelzik felé, hogy milyen jó lenne megint egy-egy ZTE–Újpest, ZTE–FTC vagy ZTE–Haladás meccs Egerszegen az élvonalban. És ahogy fogalmazott: ők is azért szorítanak, hogy újra NB I-es csapat legyen a ZTE FC. A jelenleg zajló, 200 millió forint összértékű gyepcsere után hamarosan kezdődik a stadion felújítása, illetve a rekonstrukció befejezése 1,2 milliárd forint értékben.

Balról Kocsárdi Gergely, Csank János, Vigh László és Ágoston Zoltán a szerdai sajtótájékoztatón (Fotó: Pezzetta Umberto)

– Zalaegerszegről szinte mindenkinek a ZTE ugrik be először, ami márkanév – mondta Vigh László. – Gyakran mondják, minek építünk stadionokat, de ez ugyanolyan fontos dolog, mint sok más fejlesztés az országban. Zalaegerszeg egy 60 ezres város, amelynek el kell bírnia egy NB I-es futballcsapatot. Csank János, a ZTE FC vezetőedzője is jelen volt a sajtótájékoztatón, és hangsúlyozta: a környező országokban már megújultak a stadionok, s ez most nálunk zajlik. Úgy vélte, ez a nézők szempontjából is fontos, hiszen az élet megy tovább és ma már igazodni kell az új igényekhez. Csapatáról annyit jegyzett meg: most ott van a ZTE az NB II-ben a spiccen, és jó lenne az élvonalba lépni, de nehéz lesz, viszont ha sikerül, az nagy örömet jelent majd.A ZTE FC vezetői nevében Kocsárdi Gergely klubigazgató és Ágoston Zoltán ügyvezető-igazgató beszélt a már elért eredményekről. Arról, hogy a klub létesítményeit folyamatosan felújítják, vagy éppen új pályák épülnek, az utánpótlás is fejlődik. Ágoston Zoltán pedig egy bejelentést is „hozott magával”.

– Lezárult a közbeszerzési eljárás, amelynek során a ZÁÉV Zrt. nyerte el a stadionfelújítás kivitelezési munkáit, 1,2 milliárd forint értékben – jelentette be. – A munkálatok a jövő év elején elkezdődnek, a nyárra már látványos lesz a megújulás, 2016. év végéig pedig megépül az új, északi lelátó is, így egy 11.200 főt befogadó, nemzetközi szintű létesítményünk lesz. A klubnál folyó szakmai munka megnyugtató, hiszen Csank János, Gellei Imre és Kocsárdi Gergely személye a garancia, hogy jó kezekben van az irányítás. Fejlesztéseinket sportszakmai és infrastrukturális téren is folytatjuk. Mindennek a szülőatyja Végh Gábor többségi tulajdonos, és reméljük, a célok elérése érdekében minden támogatást megkap. Zalaegerszeg polgármesterével, Balaicz Zoltánnal, és a város vezetőivel szinte napi kapcsolatban vagyunk, és ez is segít bennünket a munkában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!