Sport

2015.11.02. 18:06

A papírforma érvényesült, sok tapasztalatot szerzett a Kanizsa VSE is

Nagykanizsa – A dél-zalai város uszodájában rendezték a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa A-csoportjának selejtezőit, melynek keretében az OB I B-s Kanizsa VSE négy OB I-es legénységet, az A-Híd OSC-Újbuda, a Debreceni VSE, a Vasas Plaket valamint az EBP-Tatabányai Vízmű SE legénységét látta vendégül.

Kühne László

Az ötcsapatos selejtező torna helyszínére a Debrecen és a Vasas már a pénteki nap folyamán megérkezett, kezdésként aztán a hajdúságiak a tatabányaiak ellen úgymond „lőgyakorlatot” tarthattak (16-7).

A házigazdák szempontjából a Vasas – Kanizsa párosítás már jóval izgalmasabban ígérkezett, amúgy kár volt a kezdeti 8-0-s angyalföldi előnyért, hiszen azt követően Simonka Ferenc tanítványai egészen jól megemberelték magukat és vállalható eredmény született (15-9). Mint ahogy a válogatottak sorát felvonultató OSC ellen is belefért a 26-7-es vereség (kanizsai viszonylatban már kimondottan vállalható létszmú közönség előtt), ami különösen az OSC – Debrecen 21-7-es végeredmény tudatában nem számított tragikusnak.

A kanizsai Cserdi István arca elszánt és nem vitás, hogy lőni készül a Vasas elleni találkozón Fotó: Szakony Attila

A második nap legnagyobb kérdésének akkor már az számított, hogy a Bajnokok Ligája-résztvevő OSC mögött a Vasas vagy a DVSE léphet a legjobb nyolc közé. Nos, a Debrecen roppant simán tett róla (14-5), hogy ők végezzenek a második helyen, míg a KVSE még produkált két biztató eredményt a saját OB I B-s bajnokságuk folytatására nézve ( 10-15 a Tatabánya és 11-17 a Debrecennel szemben).

– A Vasas ellen az első negyed blokkolása nem kellett volna – kezdte értékelését Simonka Ferenc, a Kanizsa VSE trénere. – Az OSC ellen amíg kondiban ott voltunk, szintén nem lehetett panasz játékunkra, míg a Tatabánya ellen az elején kimondottan jól ment, a harmadik negyedtől jöttek a gondok, de ellenük, csakúgy, mint a Debrecen ellen ez benne volt a pakliban. Összességében remekül szolgálta ez a torna a felkészülésünket is az OB I B-es küzdelmekre.Azért a kanizsai oldalon nem csupán a játék szolgált időnként meglepetéssel, hanem amit a kulisszák mögött is hallhattunk. Az alábbiakról van szó ugyanis: egy boszniai, közelebbről egy banja lukai, tehát inkább boszniai szerb cégről hallani, mely névszponzori szerződést kötne a Kanizsa VSE klubjával. Az erre vonatkozó papírokat még a héten alá is írhatják, így a kanizsai vízilabda akár tőkeerős támogatóra is találhatna...

Ez azonban még a jövő, egyelőre Kanizsán annyi történt, hogy az MK-selejtezőjéből az OSC és a Debrecen lett főtáblás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!