A Puskás FC az Andráshida keddi vendége

2014. augusztus 11., 17:15 szerző: Kerkai Attila
komment
Folytatódnak a „kupanapok”, hiszen a labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában e héten következnek az NB I-es csapatok találkozói. Méghozzá zalai érintettséggel, ugyanis kedden 17 órától a Tarr Sprint Andráshida együttese a Puskás Akadémiát fogadja, szerdán pedig a Hévíz–Ferencváros mérkőzés következik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 128-as tábla mérkőzéseinek zömét a hét végén rendezték és megyénkből két csapat is pályára lépett. Mint beszámoltunk róla, a Semjénháza hazai pályán 4-2-re kikapott az NB III-as SZEOL SC-től, míg a Csács-Nemesapáti idegenben a Baranya megyei III. osztályú Himesháza vendégeként 2-1-es vereséget szenvedett. Mielőtt rátérnénk a két soron következő találkozóra, a két zalai csapat edzőjét kérdeztük meg a kiesést követően.

– Önmagunkhoz képest most gyengébben játszottunk, ez is közrejátszott kiesésben – kezdte Kovács Imre, a Csács-Nemesapáti szakvezetője. – Ott volt aztán az is, hogy negyed ötre érkeztünk meg, de hiába kértük a játékvezetőt, hogy kezdjünk egy kicsivel később, nem járult hozzá, így szinte bemelegítés nélkül léptünk pályára. Ami pedig a pályán történteket illeti... Két büntetőt ítéltek meg ellenünk, melyek közül az egyiket megfogta Kozma Imre, ezenfelül pedig nem adtak meg nekünk szerintem egy jogos büntetőt. Aztán lőttünk egy gólt, ami előtt a partjelző szerint kint volt a labda az alapvonalnál, pedig még csak a vonalat sem érintette... Mindezek ellenére is meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót, hiszen a látottak alapján gyengébb képességű volt ellenfelünk. Azért vagyok bosszús, mert sokat tett csapatom a legutóbbi szezonban a főtáblára jutásért, most mégsem tudtunk továbbjutni a második körbe.

Czvitkovics Péter (a labdával), a Puskás FC játékosa az egy évvel ezelőtti találkozón (Fotó: Katona Tibor)

Kiss István, a Semjénháza edzője sem volt teljesen elégedett a játékvezetéssel.

– Magasabb osztályban szereplő együttes győzött le bennünket, s az is látszott, hogy minőségibb játékosokból áll a Szeged, mégis van hiányérzetem... – értékelt Kiss István. – Méghozzá azért, mert lehetett volna szorosabb az állás, hiszen vezettünk, majd büntetőt ítéltek ellenünk, s 1-1-nél szerintem egy szabályos gólt nem adott meg javunkra a játékvezető. Ha vezetünk újra, lehet, hogy másként alakul a találkozó, aztán a második félidőben már a jobb erőnlét kijött. Összességében ez a találkozó is jól szolgálta a felkészülésünket.

És akkor nézzük, miként készül az Andráshida a Puskás FC ellen, amellyel a legutóbbi találkozójukhoz képest majdnem egy évvel később találkozik. Tavaly augusztus végén, az MK 2. körében a Puskás FC 3-2-re nyert Andráshidán. Ami a zalai csapatot illeti, mint ismert, visszalépett a megyei I. osztályba az NB III-ból, s amint várható volt, nagyon sok játékos távozott. Dobos Sándor vezetőedző beszámolója szerint pontosan tízen az NB III Nyugati-csoportjának 5. helyén végzett együttesből: Szegleti és Kovács Gy. (ZTE FC), Mavolo, Osbáth (Sárvár), Halász G., Sági G. (Ausztria), Jasarevic (Szigetszentmiklós), Major, Babos (BKV Előre), Polareczki (Nafta Lendava). Ami a „másik” oldalt illeti, Boronyák Bence (Galambok), Vinkó Balázs (Andráshida II.), Horváth Márton, Kalamár Milán (ZTE FC) neve áll az érkezettek között, továbbá a ZTE FC-től decemberig kölcsönbe érkezett Kovács László, Baráth Martin és Pesti Attila.

– Az eddigi kezdőcsapat kilencven százaléka távozott, viszont az itt maradtak évek óta velünk vannak, csak legutóbb kevesebb lehetőséget kaptak – értékelte a helyzetet Dobos Sándor, aki aztán gyorsan rá is tért a keddi mérkőzésre. – A Puskás FC jó csapat, az NB I-ben szerepel, s most hiába van három osztály különbség közöttünk, így is jó meccset akarunk játszani. Az ilyen párosításokban általában százból kilencvennyolcszor az élvonalbeli klub nyer, de mi azért fogunk küzdeni, hogy minél tovább pariban maradjunk a Puskás FC-vel. Vagyis, ameddig bírjuk erővel, megpróbálunk mindent kiadni magunkból. Azt mindenképpen el akarjuk kerülni, mint tavaly, hogy az elején már gólokat lőjön az ellenfél.

Szerdán (17.00) rendezik az MK 1. fordulójában a Hévíz–Ferencváros találkozót, melyre kedden 10 és 18 óra között a stadion büféjében még lehet jegyet váltani.

Kerkai Attila

2014. augusztus 11., 17:15 szerző: Kerkai Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...