Sport

2016.05.22. 18:20

A rájátszás túl nagy falat volt - A ZTE nem jutott az NB I-be, a visszavágón is az UTE győzött

Zalaegerszeg - A női labdarúgó NB II rájátszásában, a 2. forduló keretében a ZTE FC Angels az UTE-t fogadta. Az egerszegiek nem voltak könnyű helyzetben a találkozó előtt, hiszen az idegenben elszenvedett 3-0-ás vereség után próbálták meg kiharcolni az élvonalba kerülést.

Zalai Hírlap Sport

ZTE FC Angels-UTE 1-8 (1-2)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Vizi.

ZTE: Varga - Horváth K., Kovács K., Szalai (Szakács) - Lukács, Gerencsér, Király R., Gángó (Király L.) - Gáspár, Szegedi, Soós (Major). Edző: Kostorják Zsolt.

Zalai gólszerző: Király R.

A zalaiak hátránya a találkozó elején nemhogy fogyatkozott volna, hat perc után tovább nőtt, amikor a vendégek gyorsan megszerezték a vezetést. Ettől a bekapott góltól azonban még nem roppant össze a ZTE, a kék-fehér együttes jól tartotta magát az első félidő során, olyannyira, hogy a 39. percben (0-2 után) szépítenie is sikerült.

Az Angyalok közül Lukács Vivien (fehér mezben, balról) és Kovács Klaudia igyekszik labdát szerezni
Fotó: Katona Tibor

Szünet után újabb gólt kapott a hazai együttes, innentől kezdve pedig már gólfesztivált rendezett a fővárosi csapat. A folytatásban öt-hat percenként találtak be a lilák a zalaiak kapujába. Az egerszegiek a második félidőre teljesen szétestek, így fölényessé vált az UTE győzelme.

Az erősebb kerettel rendelkező fővárosiak nagyon magabiztosan, kettős győzelemmel, 11-1-es összesítéssel jutottak tovább a rájátszás következő körébe. A zalaiak nem tudták megszorítani esélyesebb ellenfelüket.

Kostorják Zsolt: Az alapszakasz vége után már látszott, hogy a keleti csoport csapatai erősebbek. A pesti 3-0 után azonban bizakodtam, hogy esetleg egy extra játékkal sikerülhet a bravúr. A visszavágón a második félidőre teljesen összeomlottunk. Fiatal csapatom számára a rájátszás még túl nagy erőpróba. Az NB II-es bajnoki cím a Nyugati-csoportban így is dicséretes teljesítmény.

A másik ágon az első találkozón a Bp. Honvéd 3-0-ra nyert a PMFC otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!