Sport

2016.08.21. 20:30

Megyei I.: Csak a Szepetnek és a Pókaszepetk nyert idegenben, mindkét együttes 4-3-ra győzött

Zalaegerszeg - A második fordulót rendezték a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában a hét végén.

Horváth-Méh Kiskanizsa-Szepetnek 3-4 (2-2)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Papp Á.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ötvös, Piecs (Pál), Mulasics (Farkas M.), Ganzer, Beck (Somogyi), Dolmányos, Szabó I., Lukács, Csordás, Németh R. Edző: Sneff Ferenc.

Szepetnek: Horváth G. - Szabó B. (Bedő), Kalinics, Völgyi, Petanovics (Grabant), Szőke Á., Nagy T., Kollár (Bilák), Karakai (Anger), László (Balázs), Cs. Horváth G. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

A hazaiak már az első percben vezetést szereztek, majd nem sokkal később újabb lehetőség adódott a kiskanizsaiak előtt az előnyük növelésére, de ez kimaradt. Ezt követően fokozatosan feljöttek az esélyesebb vendégek, és előbb egy szép támadás után egyenlítettek, majd egy szabadrúgásgóllal meg is fordították az eredményt. A továbbiakban kiegyenlített játék folyt, majd a félidő hajrájában egyenlített a hazai csapat. A szünetet követően a kapuk felváltva kerültek veszélybe, és a jó iramú mérkőzésen ismét a vendégek szereztek vezetést. Nem sokáig örülhettek, mert pár perccel később egy remek hazai támadás végén jött az egyenlítés. Nem sokkal később a vendégek tíz főre fogyatkoztak, azonban a Kiskanizsa nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, sőt, egy hazai védőn megpattanó, szerencsés lövésből a Szepetnek bevette a hazaiak kapuját, és ezzel három ponttal távoztak Kiskanizsáról.

Gólszerzők: Lukács (2), Mulasics, ill. Kollár (2), László, Nagy T. Jók: Csordás, Szabó I., Lukács, ill. Kalinics, Kollár, Völgyi. Kiállítva: Szőke Á. (67., Szepetnek). U19: Kiskanizsa-Szepetnek 6-3.

A két gólt szerző, kiskanizsai Lukács István (jobbra) veszi át a labdát a szepetneki Kalinics Gábor mellett Fotó: Gergely Szilárd

Semjénháza-Szerszámsziget-Zalalövő 2-1 (0-1)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Semjénháza: Varga - Papp, Kapuvári, Orbán, Kocsis, Latin, Markek, Kuzma, Nagy M. (Szollár), Horváth M., Nagy G. Edző: Markek István.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Tóth B., Cseresnyés, Mavolo, Zsoldos, Nagy D., Gyenese, Sipos, Tóth Á. (Darabos). Edző: Ostrom János.

A 35. percben a hazai hátvédvádsor hibájából Mavolo szerzett vezetést a vendégcsapatnak. Nagy küzdelem, kiegyenlített játék folyt a nagy iramú mérkőzésen, ahol az első félidőben számos helyzetet kihagyott a hazai csapat. A 70. percben Nagy Gergő pontrúgásból, 20 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba csavart, 1-1. A hátralévő 20 percben mindkét kapu veszélyben forgott, érezhető volt, hogy amelyik csapat gólt rúg, az megnyeri a mérkőzést. A 90. percben a hazaiaktól Kuzma Péter egy gyönyörű, átlövéses kapásgóllal megszerezte a Semjénházának a megérdemelt győzelmet. Sportszerű mérkőzésen, igazságos eredmény született. A hazaiak további sok sikert kívánnak a jó erőkből álló, intelligens futballt játszó Zalalövő együttesének.

Gólszerzők: Nagy G., Kuzma, ill. Mavolo. Jók: Horváth M., Latin, Kuzma, Markek, ill. Dóra. U19: Semjénháza-Zalalövő 0-7.

Csács-NSE-Flexibil-Top Zalakomár 6-0 (1-0)

Nemesapáti, 100 néző. Jv.: Lancz Zs.

Csács-NSE: Kozma (Szilasi) - Sági, Éder, Horváth Pé., Csik, Lepár, Csongár (Rédei), Lukács (Nyári), Bandics (Kámán), Horváth Pa. (Kiss B.), Mihalecz (Horváth A.). Edző: Kovács Imre.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Takács, Baranyai, Szelei, Fábián, Tarnóczai, Földesi, Horváth I. (Horváth Zs.), Mészáros (Horváth T.), Madarász, Horváth J. Edző: Mutter Attila.

Már harmadszor találkozott a két csapat, a megismételt kupadöntő miatt, 3 különböző helyszínen. Most a bajnoki mérkőzésen, a Csács-NSE a Nemesapáti Sportcentrumában fogadta a Zalakomár együttesét. A 40. percig kellett várni, míg a hősiesen küzdő, erősen tartalékos vendégek kapuját Horváth Pa. többszöri próbálkozása után is csak nehezen tudta bevenni. Az 57. percben a csereként pályára lépő Kámán Martint buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Mihalecz magabiztosan értékesítette, majd feltartóztathatatlan Kámán M. a félpályáról indulva kicselezte a teljes zalakomári védelmet, önzetlenül Mihalecz elé tálalt, aki az üres kapuba lőtt. A 76. percben a szintén csereként pályára lépő Nyári A. harcosságát dicséri, hogy a lövése utáni kipattanót fejelte a kapuba. A sérülése után pályára lépő Horváth A. klasszisát dicséri, hogy a 83. percben a félpályáról ívelt az amúgy remekül védő kapus fölött a hálóba. A mérkőzés végén Rédei robogott el a jobb szélen, cimbalom szögből kapufára lőtt, a kipattanó labdát a szemfüles Sági a hálóba pofozta. A Csács-NSE sok sikert kíván a továbbiakban a szimpatikus újonc Zalakomár együttesének.

Góllövők: Mihalecz (2), Horváth Pa., Nyári, Horváth A., Sági. Jók: Kámán, Mihalecz, Csongár, ill. Tóth-Pajor M. (a mezőny legjobbja), Szelei, Madarász, Horváth J. U19: Csács-NSE-Zalakomár 2-1.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Zalagrár Pókaszepetk 3-4 (1-2)

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Lakics P.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás G. (Sümegi), Csarmasz, Gájer F. (Vastag), Horváth B., Tóth R., Tóth D., Gájer P. (Gulyás P.), Németh A., Kónya, Poskolát. Edző: Szarka Péter.

Pókaszepetk: Gál - Lukács, Szekeres, Kovács M., Büki, Huszár (Csimcsa), Bognár, Horváth Sz., Hemela (Csécs), Pethő, Farkas Á. (Göncz). Edző: Lepár Attila.

Jól indult a mérkőzés a Zalaszentgrótnak, a 12. percben egy gyors Gájer-Kónya kombinációt követően Tóth Dániel passzolt a kapuba. Meddő mezőnyjáték után a Pókaszepetk egy vitatható 11-esből egyenlített, majd egy tipikus jelenet játszódott le: Büki bedobása után egy kapu előtti kavarodásból a vezetést is megszerezték a vendégek. A második félidőt jó szellemben kezdték a hazaiak, de a vendégek szereztek újabb gólt. Mindent egy lapra feltéve támadtak ezután a zalaszent-grótiak, és az egyenlítés is sikerült. Úgy nézett ki, meglesz a hazai győzelem, de minden ordító helyzetet kihagytak. És ahogy ilyenkor lenni szokott, a Pókaszepetk megszerezte a győztest gólt. Szép játék a futball, de ma a vendégeknek kedvezett a szerencse.

Gólszerzők: Tóth D., Poskolát, Tóth R., ill. Horváth Sz. (2), Kovács M., Farkas Á. Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Zalaszentgrót-Pókaszepetk 2-0.

Olajmunkás Gellénháza-Lets Do It Technoroll Teskánd 3-0 (1-0)

Gellénháza, 70 néző. Jv.: Hegedüs M.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Balogh A., Keszei, Pintér, Ferenczi (Turi), Vincze, Szabó B. (Dávid), Bognár (Balogh B.), Horváth L. (Szép), Odonics (Pilisi). Játékos-edző: Bencze Péter.

Teskánd: Osbáth - Gulyás, Luki, Magyar, Major (Sopronyi), Németh (Gángó), Pergel, Vizsy (Szabó Cs.), Zsuppán (Standi), Sziráki, Hadrik (Horváth P.). Edző: Mándli Péter.

Hiába küzdött jól és volt sokáig meccsben a Teskánd, gólokat csak a fegyelmezetten játszó Olaj tudott szerezni, s tartotta otthon megérdemelten a három pontot.

Gólszerzők: Szabó B. (2), Vincze. Jók: Horváth B., Balogh A., Keszei, Vincze, Szabó B., ill. Zsuppán, Sziráki. U19: Gellénháza-Teskánd 0-5.

Lenti TE Sport 36-Türje 11-0 (7-0)

Lenti. Jv.: Novák R.

Lenti TE: Balogh (Simon) - Fehér (Farkas), Kozári (Sebők), Czigány, Sárkány, Szabó, Horváth, Kiss, Lovrencsics, Völgyi, Bogdán (Kondákor). Játékos-edző: Sebők József.

Türje: Pattogó (Farkas) - Kovács G., Koczka, Vasas, Kovács B., Nagy T., Szabatin, Nagy I., Kanizsai (Szetler), Sági, Tamás (Szép). Edző: Guitprecht László.

A hazai csapat a csesztregi győzelem után óriási önbizalommal kezdte a mérkőzést, és az elejétől szebbnél szebb akciókat vezetve, a megilletődött vendégeket az első félidőben hét góllal mattolta. A második játékrész is úgy telt el, hogy a hazaiak sorra alakították ki a helyzeteiket és még négy gólt lőve állították be a 11-0-s végeredményt a sportszerű és lelkes, helyenként támadó futballt felvállaló vendégcsapat ellen. A hazaiak közönségszórakoztató játékkal, megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Bogdán (4), Völgyi (4), Czigány, Kiss, Koczka (öngól). Jók: Bogdán és Völgyi (a mérkőzés legjobbja) és az egész csapat, ill. senki. U19: Lenti TE-Türje 11-1.

Északi-csoport

 

Páterdomb-Böde 2-1 (1-1), Z-Service Zalaszentmihály-Cserszegtomaj 2-3 (0-1), Rezi Petőfi-Police-Ola 1-2 (1-2), Sármellék-Zalaszentiván 0-2 (0-2), Keszthely Milefa-Nagykapornak 7-2 (3-0), Zalaszentgyörgy-Helsa Andráshida TE 2-0 (0-0), Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Várvölgy 2-1 (1-1).

Déli-csoport

 

Felsőrajk-Molnári 1-0 (1-0), Lenti TSZ-Reák-Gép Bak 1-0 (0-0), Miklósfa-Sava-Borsfa-Borsfa 5-2 (3-1), Pölöske-Sportklub Gutorfölde 0-2 (0-1), Kerámia Tófej-Páka 2-0 (1-0), Rédics-ZNet-Telekom Becsehely 0-10 (0-6).

1. Lenti TE 2 2 0 0 13 - 1 6

2. Csács-NSE 2 2 0 0 12 - 2 6

3. Szepetnek 2 2 0 0 10 - 3 6

4. Gellénháza 2 2 0 0 4 - 0 6

5. Nagykanizsa 2 1 0 1 5 - 2 3

6. Pókaszepetk 1 1 0 0 4 - 3 3

7. Zalaszentgrót 2 1 0 1 4 - 4 3

8. Zalalövő 2 1 0 1 2 - 2 3

9. Semjénháza 2 1 0 1 2 - 7 3

10. Türje 2 1 0 1 3 - 13 3

11. Csesztreg 1 0 0 1 1 - 2 0

12. Kiskanizsa 2 0 0 2 5 - 7 0

13. Teskánd 2 0 0 2 0 - 4 0

14. Zalakomár 2 0 0 2 0 - 7 0

15. Gyenesdiás 2 0 0 2 3 - 11 0

Nagykanizsa siker az újonc ellen

Nagykanizsa-Gyenesdiás Kinizsi 5-1 (3-1)Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Bors B.Nagykanizsa: Szabó Á. (László Á.) - Orbán A., Papp T., Boros (Kotnyek I.), Hóbor, Csáki J., Rácz Sz., Ujvári (Bene), Kisharmadás G. (Kulcsár R.), Nagy B., Szalai D. Edző: Gombos Zsolt.Gyenesdiás: Péntek Axel N. - Balogh G., Czafit Zs., Kocsis P. (Heincz), Meszlényi, Hegyi, Pandúr, Szőcze, Cser (Torsa), Czafit R. Edző: Hajba Géza.Gólszerzők: Szalai D. (4), Ujvári, ill. Czafit R. Jók: Szalai D. és az egész csapat, ill. Czafit R.

Balogh Gergely (balra) próbálja szerelni Kisharmadás Gábort Fotó: Gergely Szilárd

A végig a levegőben lógó eső helyett inkább gólesőt hozott a találkozó. Az első forduló vereségein mindkét együttes javítani próbált, s mint később kiderült, ez a házigazda kanizsaiaknak sikerült. A nagykanizsai vezetés után nem sokkal ugyan a vendégek még egyenlíteni tudtak, Szalai Dániel ugyanakkor megnyitotta a „gólcsapot", hiszen végül négy találatig jutott a találkozó folyamán. A góllövők közé szintén feliratkozó Ujvári Máté pedig „újkori" kanizsai időszakának első bajnoki gólját jegyezte 2012 után, akkor még az NB III-ban volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!