Sport

2017.03.16. 16:50

A sereghajtótól kapott ki a Nagykanizsai Izzó

A kézilabda NB II zalai csapatai közül a legutóbbi fordulójában is a hévízi nők szállították a pontokat.

Kühne László

Nők, Délnyugati-csoport:

Hévíz-Budakalász 33-27 (14-16)

Keszthely, Csokonai Sportcsarnok, 250 néző. Jv.: Gáspár, Vörös.

Hévíz: Molnár A. - Novikova 4, Fehér 5, Kovarszki 3, Burghardt L. 4, Gácser 7, Czigány 6. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Berecz 1, Holczbauer 3, Belina, Balogh B. Edző: Baranyai Norbert

A Hévízben Fehér Kitti (a labdával) is átlag felettit produkált
Fotó: Pezzetta Umberto

A rendkívül motivált vendégek remekül kezdtek és kihasználva a hévíziek eladott labdáit az első játékrészben végig vezettek, miközben a hazaiak tőlük szokatlanul sok gólt kaptak. Aztán fergeteges hévízi 20 perc következett, amikor Czigány Nóra vezérletével és a rutinos Fonyódi Emese pazar védéseinek köszönhetően 13-3-as sorozatot ért el a Hévíz, és a maga javára fordította a találkozót. A befejező 10 percben csak a győzelem aránya volt kérdéses. A keszthelyi közönség a meccs végén felállva, tapsolva köszöntötte a győztes csapatot. A Hévíz folytatta egy éve tartó hazai győzelmi sorozatát és a rangadón egy átlagosnál magasabb iramú és színvonalú találkozón fontos pontokat szerzett. Továbbra is vezeti a csoportot és nagy valószínűséggel a dobogón végez a bajnokság végén.

Jók: Czigány, Fonyódi, Holczbauer, Fehér.

Férfiak, délnyugat:

Szigetvári KSE-Nagykanizsai Izzó SE 26-25 (10-12)

Szigetvár, 100 néző. Jv.: Fogl, Tomkovics.

Izzó SE: Zsobrák - Gilitsch 1, Kiss G. 6, Vadász 6, Babati 2, Jónás 6, Füle 1. Csere: Dencs Balázs (kapus), Szakály, Tompek, Pesti P. Bátor, Metzger, Lassú. Edző: Takács Balázs.

Jól kezdődött a kilencedik helyezett kanizsai kézilabdázók számára a sereghajtó szigetváriak elleni mérkőzés. Kiss Gergelyék magukhoz ragadták a vezetést, és tették mindezt jó játékkal, mely remek kapusteljesítménnyel is párosult. Aztán a második félidőben valamelyest változott a játék képe, a hazaiak a nagy küzdelemből végül jobban jöttek ki, a kanizsaiak pedig sajnálhatják, hogy az egész heti munkájuk nem kamatozott pontszerzéssel.

Jók: Jónás, Vadász.

Északnyugat:

Keszthely GDSE-Balatonfüred II 29-43 (12-24)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Rozina, Szászfai.

KGDSE: Pádár Ma. - Bálványkövi 7, Kretz 1, Sasvár, Kránitz, Szente 1, Kovarszki 7. Csere: Szemerédi (kapus), Baranyai Zs. 3, Szombathelyi 5, Doharszky 3, Harnóczi 1, Mayer 1. Edző: Illés Csaba.

Egyenletes teljesítményt mutattak a csapatok, majd a 12. percben, 5-7-es állásnál egy közjáték megzavarta a hazaiakat, akik kiestek a ritmusból, és 3 gyors balatonfüredi gólnak nem tudták útját állni. Rövid eszmélés után újabb 7 gólt kapott a Keszthely. Szemerédi beállása 10-19-nél lélektanilag jókor jött, ám az utolsó percekben ő is hármas sorozatot kapott és ezzel kialakult a félidei különbség. Fordulás után 17-25-re még feljött a Keszthely, majd a többségében nagy futóteljesítményt nyújtó vendégek domináltak és nyerték a találkozót.

Jók: Bálványkövi, Kovarszki, Szombathelyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!