Sport

2016.04.02. 18:15

A szezonban harmadszor is legyőzte az ősi riválisát a ZTE KK férfi kosárcsapata

Körmend - A férfi kosárlabda élvonal felsőházi középszakaszában szomszédvári rangadót rendeztek a vasi városban.

Varga Andor

Egis-Körmend - Zalakerámia-ZTE KK 67-70 (12-19, 14-9, 15-25, 26-17)

Körmend, 2002 néző. Jv.: Pálla, Farkas G., Kulcsár T.

Körmend: Petty 24/9, Channels 6/3, McKinney9/3, Tóth N. 4, Duinker 14/3. Csere: Dickerson 7, Ferencz 2, Lakosa 1. Vezetőedző: Teo Cizmic.

ZTE: Kinney 17/9, Govens 12/3, Kerpel-Fronius12/6, Mohácsi 7/3, Pantelic 11/3. Csere: Balmazovic 11/6, Czinger, Velkey. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Fotó: Pezzetta Umberto

A kezdés előtt 45. születésnapja alkalmából köszöntötték Teo Cizmicet, a hazaiak edzőjét, a vendégtábor ezzel párhuzamosan Polster Péter nevét skandálta, aki a hét elején lett volna 50 éves.

Kiválóan kezdett a ZTE, mely újra bátran és egy darabig jól dobott távolról: az elején Kinney és Pantelic is szerzett triplát (3. p.: 4-10). Hazai pontok után Govens kosarai adtak új lendületet a kék-fehéreknek, miközben a Körmend kereste a ritmust, és a ZTE játékának ellenszerét (7. p.: 7-16). Hajszálon múlt, hogy nem Govens triplája lett az első tíz perc utolsó kosara, ez igazán kedvező helyzetet teremthetett volna a folytatásra, ám a második negyedben feje tetejére állt a világ a parketten. A ZTE 6 percen át képtelen volt a gyűrűbe találni, és csak a védekezésének köszönhette, hogy a hazaiak nem tudtak jelentős előnyt kiépíteni. A legnehezebb helyzetben a 17. percben volt a ZTE (23-21), ám a csapat végül kimászott a gödörből. A vasiak az igazán durva faultoktól sem riadtak vissza a palánk alatt, de így sem tudták elérni, hogy a nagyszünetre ne zalai előnnyel kelljen vonulniuk.

Az igazi meccs azonban csak ezután jött. A 3. negyedben Govens nagyon-nagyon korai (24. p.) kipontozódása ellenére újra jelentős előnyt épített ki magának a ZTE, mely a záró játékrész elején még meg is fejelte ezt (32. p.: 41-56). Ám a találkozó ezzel még nem dőlt el, a szívósan küzdő Körmend pontról pontra kapaszkodott vissza a meccsbe, miközben úgy tűnt, a zalaiak nem tudnak újítani. A hazai egyentlítést (38. p.: 60-60) azonban nem követte vasi fordítás, a ZTE a legjobb védekezését vette elő, majd Balmazovic ragadta magához a szót: dupla, tripla, lepattanó, büntető jött tőle (62-66), és máris extázisba esett a lelátó zalai része. A hazaiak mindent megtettek, de a végén már a ZTE volt higgadtabb.

Nagyszerű diadalt aratott a kék-fehér csapat, melyet a végén az öltözőből is visszatapsolt hálás szurkolótábora.

Teo Cizmic: "Gratulálok a ZTE-nek, az én csapatom ezúttal sajnos túlságosan sok hibát követett el."

Bencze Tamás: "Gratulálok a csapatomnak, mert óriási győzelmet aratott, és gratulálok a Körmendnek is, mert méltó partner és kemény ellenfél volt ehhez. Govens kiválása meghatározó volt, de a csapat ismét csapatként küzdött. A középszakaszban minden sikernek óriási jelentősége van, különösen egy idegenbelinek, és még inkább egy KÖrmenden elért diadalnak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!