Sport

2016.05.06. 14:51

A szombati éremcsatákkal zárul a hévízi íjász EK

Hévíz - A kedd óta Hévízen zajló íjász Ifjúsági Európa Kupa magyarországi fordulója szombaton zárul, méghozzá az egyéni döntőkkel és bronzcsatákkal.

Kerkai Attila

Kedd óta 28 ország képviselője vendégeskedik a világhírű fürdővárosban, s eddig a selejtezőkön, valamint a csapatversenyeken volt a sor. A magyar küldöttség egy érmet szerzett a csigás szám csapatversenyében, melyben Orosz Viktor és Nagy Éva Borbála alkotta duó a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Pénteken a három fős csapatversenyeket rendezték és a magyar kadett együttes, soraiban a két hévízi reménységgel Szüts Mátyással és Bencsik Márkkal, továbbá Balogh Mátyással nem jutott a legjobb nyolc közé. A magyar csapatot a 10. helyre rangsorolták és a grúzokkal kellett megvívniuk a továbbjutásért, ami szoros csatában nem sikerült.

A pénteki nap egyik pillanata: egyeztetnek az edzők a magyar kadett csapat tagjaival, csak kár, hogy nem sikerült továbblépni

Szombaton pedig valamennyi kategóriában, azaz a kadett és ifjúsági korosztályban, a csigás és az olimpiai számban is a döntőket rendezik meg a hévízi Városi Stadionban kialakított pályán. Az aranycsaták mellett a bronzmérkőzések is ekkor lesznek.

- A zárónap eseményei 9.30 órakor kezdődnek és az eredményhirdetést az egyéni döntők után 14 órakor tartjuk - tájékoztatott bennünket pénteken Bencsik Péter, a rendezésben is részt vevő Hévíz SK elnöke. - Sajnos magyar versenyzője nem lesz az éremcsatáknak, akit ide vártunk Orosz Viktor volt, de nem jutott be a négy közé. Viszont látványos lesz a zárónap és izgalmas ez után a fárasztó öt nap után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!