Sport

2015.07.28. 16:47

A szurkolók kérdezhetnek - Csütörtökön rajt előtti ankétot tart a ZTE FC

Zalaegerszeg - Hajrárához ért a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatának a felkészülése, hiszen a hét végén megkezdik a bajnokságot. Előtte csütörtökön a klub szurkolói ankétot tart 18 órától az Arany Bárány Hotelben.

Kerkai Attila

Az biztos, hogy a ZTE FC szurkolói ismét kíváncsisággal várják az NB II újabb pontvadászatát. A kérdés ismét az számukra, vajon a végén csapatuk végre harcban tud-e lenni a feljutásért zajló küzdelemben, amely a 2012-es élvonalbeli búcsú óta nem sikerült.

A szezon előtti várakozásokról mindenesetre a ZTE FC drukkerei első kézből tájékozódhatnak majd, ugyanis július 30-án, csütörtökön 18 órakor tartják a kék-fehérek a szezonnyitó szurkolói ankétjukat. Mint megtudtuk, az Arany Bárány Hotel, Pannónia különtermében ott lesz a teljes szakmai stáb, így az Egerszegre visszatért Csank János vezetőedző is, továbbá a klub elöljárói, a többségi tulajdonos, Végh Gábor, valamint az új szerzemények és Simonfalvi Gábor csapatkapitány.

A játékosoknál maradva, korántsem lehet kijelenteni, hogy végleges lenne a zalaiakat kerete. Murai Márk jelenleg is a Dunaújvárosnál van próbajátékon. A ZTE FC-hez a télen érkezett játékost kölcsönadnák, de információink szerint most már végleges eladás is szóba került a két klub között. A kék-fehéreknél két próbajátékos is van, egyikük, a 22 éves Szalkay Róbert (bal oldali védő, szélső), romániai magyar és magyar útleve is van. Egyelőre a csapattal készül ő is, s nem kizárt, hogy még csatlakozik a kerethez.

Minthogy közeledik a rajt, érdemes számba venni az eddigi nyári változásokat a ZTE FC-nél.

A felkészülési meccseken a 20 éves Babati Benjamin (fehérben) mutatta talán a legjobb formát. Fotó: Katona Tibor

Akik távoztak:

Czirjék Zoltán (Ajka), Farkas Norbert (Siófok), Denis Grbic (szlovén, Rdar Velenje), Károly Bálint (kölcsönből vissza Puskás FC), Kovács Gergő (Ajka), Kovács György (Andráshida), Melczer Vilmos (szabadon igazolható), Hársfalvi András, Kovács László, Pajor Imre, Tóth Benjámin (mind a négyen Andráshida), Kocsis Adrián (kölcsönbe Kozármisleny), Vittman Ádám (kölcsönbe Ajka), Délczeg Gergely (kölcsönből vissza a Honvédhoz).

Vagyis, összesen 14 játékos, ám közülük (így a fiatalok), vagy a tartósan sérültek és a korábban kölcsönben szereplők nem tartoztak közvetlenül az első csapat kötelékébe a tavasszal.

Akik érkeztek:

Gyagya Attila, Patvaros Zsolt, Kovács Dániel (mindhárman Kecskeméti TE) Horváth Roland (Csákvár), Koller Krisztián (Nyíregyháza), Króner Martin (DVSC, kölcsön után végleg), Nagy Tamás (Lombard Pápa),

Összesen hét játékos, ám Króner Martin csak amiatt került ide, mert a ZTE FC végleg leigazolta. Hatan viszont abszolút újoncok a ZTE-nél és a szakvezetés, valamint a klub elöljárói igyekeztek rutinos, kellő tapasztalattal bíró játékosokkal stabilabbá tenni az együttest.

A ZTE FC összesen hét felkészülési mérkőzést vívott. Az elsőn kikapott a Puskás FC-től (6-0), majd öt győzelem következett, sorrendben Haladás (3-1), Sárvár (4-0), Dimano Zagreb II. ( horvát II. liga, 2-0), Verzej (szlovén II. liga, 1-0), Balatonfüred (5-0). Az utolsó meccsen pedig az izraeli I. ligás Maccabi Petah Tikva ellen 2-2-es dönteten született.

Ez történt eddig, de mint tudjuk, úgyis majd a bajnoki mérkőzések és az azokon elért eredmények számítanak. Mindenesetre a ZTE FC-nél a korábbiaknál lényegesen eredményesebb szezont remlélnek az NB II-ben és a nyári változások is ennek érdekében történtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!