Sport

2017.07.18. 16:56

A tájfutás legnehezebb versenyszáma

ZALAEGERSZEG Visegrád és környéke adott otthont a közelmúltban a tájékozódási futók idei éjszakai országos bajnokságának, melyen több mint háromszázötvenen álltak rajthoz.

Kerkai Attila

Ez a versenyszám a legnehezebb ebben a sportágban, éppen ezért itt csak az ifjúsági korosztálynál idősebbek számára írnak ki bajnoki versenyeket. A nappali erőpróbákon megszokott, technikai színvonalon kitűzött pályákon ezúttal a szokottnál nagyobb szintkülönbséggel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. A zalai tájfutók viszont eredményesen küzdöttek a kihívásokkal, ezúttal is helytálltak, hiszen két bajnoki érmet is elhoztak Visegrádról.

Nagyszerű futással Varga József (Göcsej KTFE) az F50-es korcsoportban az első helyen végzett, míg Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC) stabil teljesítménye a bajnoki dobogó második helyét jelentette ezúttal.

Jobb zalai eredmények az ob-ről. F20: 8. Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC). F45: 8. Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg ZTC). F50: 1. Varga József (Göcsej KTFE). F70: 10. Horváth Zoltán (TRIÓ Egerszeg ZTC). N21: 10. Pózna Anna (Göcsej KTFE). N35: 2. Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC), 4. Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!