Sport

2016.11.11. 16:32

A testépítő Németh Bálint újabb sikere

Zalaegerszeg - Az egerszegi rendezésű II. Zimmermann Kupa után a Budakalászon rendezett kétnapos Scitec Suberbody viadalon folytatták szezonjukat a zalai testépítők.

Kerkai Attila

A minden év őszén esedékes, ezúttal a budakalászi sportcsarnokban rendezett testépítő és erőemelő verseny az ország egyik legszínvonalasabb ilyen jellegű rendezvénye, amin a különböző szövetségek (WBPF, IFBB) legjobb hazai képviselői mérettetnek meg. Rengeteg kategóriában rendeztek versenyeket, nagyon erős és felkészült mezőnyök mellett.

Németh Bálint Budakalászon kategóriája legjobbja lett Fotó: Csák István

A nemrég Egerszegen rendezett II. Zimmermann Kupán (ez a WBPF Hungary égisze alatt zajlott) is indult és dobogón végzettek közül az egerszegi Németh Bálint is ott volt a mezőnyben. A Junior Men's Physique kategóriában a megyeszékhelyi fiatalembernek sikerült megszereznie az első helyet. Ebben a kategóriában a bírók elsősorban az arányokat, a szimmetriát és esztétikus fizikumot díjazzák, amihez nem hátrány egy jó vágású arc sem. Németh Bálint az egerszegi XXL-ben készült, de mint mondta, a kanizsai Metroflex két személyi edzője, Belső Péter, valamint Szabó Dániel segítette szakmailag a felkészülését. Budakalászon szintén ott volt a kanizsai Horváth Gergő (Metroflex), aki a Teenager Bodybuilding kategória 3. helyét szerezte meg, amivel bejutott az Athletic - Teenager abszolút döntőbe is, melyben az 5. helyezést érte el. Volt még egy zalai résztvevő, Ribalics Kristóf, aki a Fitness Center Tótszerdahelyben készült fel. Ő is a Teenager Bodybuilding kategóriában mérette meg magát Horváth Gergő mögött végül a 4. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!