Sport

2016.09.18. 20:45

MEGYEI I - A Türje győzött a Zalalövő ellen

Gólparádét rendezett a Lenti TE, gól nélküli döntetlen a Kiskanizsa-Teskánd találkozón. A hét végén a 6. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztályban. A játéknap során nem született vendégsiker, négy hazai győzelem mellett három találkozó döntetlennel ért véget.

Bozó Péter

Femat Csesztreg-Gyenesdiás Kinizsi 4-0 (2-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Novák R.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Kasza (Magai), Molnár, Vasas, Nagy N., Pethő, Elek, Horváth R., Kiss Ba., Kancsal (Nagy M.), Nagy R. (Nemsics). Edző: Fentős Pál.

Gyenesdiás: Péntek - Balogh, Hajba Gá., Csák, Meszlényi (Torsa), Mátó (Farkas), Hegyi, Szőcze, Pandur (Propszt), Cser (Kocsis), Czafit. Edző: Hajba Géza.

A 7. percben Nagy N. remek szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A 24. percben Horváth R. a 16-osról jól eltalált lövéssel növelte az előnyt, 2-0. A 61. percben Pethő szép cselekkel játszotta tisztára magát, majd a rövid sarokba lőtt. Nem sokkal később ismét Pethő került helyzetbe, a lövését kiütötte a vendégek kapusa, a labda azonban Kiss Balázshoz került, aki beállította a végeredményt. Jó iramú, sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született.

Gólszerzők: Nagy N., Horváth R., Pethő, Kiss Ba. Jók: Molnár, Nagy N., Pethő, Elek, Horváth R., ill. Farkas.

Nagykanizsa-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 4-0 (1-0)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Németh I.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros Z., Papp T., Csáki (Orbán A.), Hóbor (Kotnyek I.), Kiss J., Rácz Sz. (Zsirai P.), Kulcsár R., Kisharmadás G., Nagy B. (Péntek A.), Szalai D. (Péter). Edző: Gombos Zsolt.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Németh Á., Csarmasz, Csik, Horváth B., Tóth R., Németh A., Vastag, Kónya M., Poskolát, Bonyhárd (Balogh T.). Edző: Szarka Péter.

Ahogy a hazaiak szakvezetője, Gombos Zsolt a találkozó után fogalmazott (csak kissé keményebben...), az első félidő a házigazdák részéről nem hozott túlzottan jó játékot, a korai vezetésük után fölényük ugyan mind nagyobb lett, de ez eredményességben akkor még nem mutatkozott meg. A szünetben aztán hazai oldalon megnyugodtak a játékosok, a görcs is oldódott, így a második félidőben már pörgősebb futballt láthattak a házigazdák részéről a szurkolók. Jöttek a gólok is, a vendégektől ráadásul egy embert ki is állítottak a 60. percben, s ugyan a szentgrótiak kapusa néhányszor védett még bravúrosan is, a végére már fölényes lett a nagykanizsaiak sikere.

Gólszerzők: Szalai D., Rácz Sz., Kisharmadás G., Péntek A. Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Csik (60., Zalaszentgrót).

Türje-Szerszámsziget-Zalalövő 3-1 (1-1)

Türje, 120 néző. Jv.: Hegedüs M.

Türje: Pattogó - Vasas G., Kovács B., Vasas N., Tamás, Nagy T., Szabatin (Kusztor), Nagy I., Kerkai, Kanizsai, Szeiler (Károly). Edző: Guitprecht László.

Zalalövő: Dóra - Darabos (Kövesi), Kellner, Tóth B., Cseresznyés, Gyenese, Zsoldos A. (Szabó G.), Nagy D., Mavolo, Sipos (Németh A.), Horváth B. Edző: Ostrom János.

A mérkőzés elején a Zalalövő együttese támadólag lépett fel, Mavolo pontos fejesével meg is szerezte a vezetést. A hazai csapat folyamatosan felvette a mérkőzés ritmusát, és a félidő közepén Kovács Balázs 22 méteres átlövése védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába. A második játékrész első felében a Türje jó játékkal, valamint Vasas Gergő nagyszerű lövéseivel kétgólos előnyre tett szert, amire a vendégek már nem tudtak válaszolni. Összességében a jó iramú mérkőzésen a türjei csapat a jobb helyzetkihasználásának és küzdeni tudásának köszönheti a meglepő, de megérdemelt győzelmet.

Gólszerzők: Vasas G. (2), Kovács B., ill. Mavolo. Jók: az egész csapat, ill. senki. U19: Türje-Zalalövő 0-5.

Lenti TE Sport 36-Flexibil Top-Zalakomár 8-0 (3-0)

Lenti, 150 néző. Jv.: Vincze G.

Lenti: Balogh B. (Simon) - Farkas (Fehér), Kozári (Hermán), Kondákor, Sárkány, Balog M. (Czigány), Kiss, Szabó, Horváth, Völgyi, Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

Zalakomár: Kócza - Horváth Zs., Szelei, Takács, Bagó, Fenusz (Horváth T.), Fábián, Horváth I. (Madarász), Mutter, Földesi (Horváth J.), Tarnóczai. Edző: Mutter Attila.

A hazai csapat nagyon fogadkozott a gyenesdiási vereség után, ami az első perctől ki is rajzolódott. Szebbnél szebb akciókat vezetve szerezte a Lenti a góljait a lelkes és helyenként jól játszó, erősen tartalékos Zalakomár ellen. A hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Bogdán (3), Völgyi (2), Sárkány, Horváth, Kiss. Jók: Bogdán (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. senki. U19: Lenti TE-Zalakomár 2-1.

 

Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák-Lets Do It Technoroll Teskánd 0-0

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Lancz Zs.

Kiskanizsa: Parragi - Horváth, Piecs (Mulasics), Csordás, Ötvös (Becze), Pál (Farkas), Beck (Ganzer), Szabó, Dolmányos, Kálcsics, Lukács. Edző: Sneff Ferenc.

Teskánd: Osbáth - Gulyás, Sziráki, Magyar, Szabó, Horváth (Sopronyi), Luki (Németh), Hadrik (Standi), Major (Vizsy), Pergel, Zsuppán. Edző: Mándli Péter.

A találkozó első 20 percében talán a vendégek voltak valamivel aktívabbak, a kapu előtt is adódott lehetőségük. Közben a hazaiak is ébredeztek, és néhány gyors támadással próbáltak veszélyeztetni, de kevés sikerrel. Fordulás után többnyire a kiskanizsaiak próbálták kézben tartani a mérkőzést, néhány esetben közel álltak a gólszerzéshez, de a teskándiak is lőhettek volna gólt. Összességében alacsony színvonalú, bár küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat akár nyerhetett is volna, azonban az eredménynek inkább a vendégek örültek, hisz megérdemelten jutottak egy ponthoz.

Jók: senki, ill. Horváth, Luki. U19: Kiskanizsa-Teskánd 1-3.

A semjénházai Nagy Máté (kékben, a labdával) indul meg a kapu felé Molnár Gábor szorításában a Semjénháza-Pókaszepetk meccsen  Fotó: Szakony Attila

Semjénháza-Zalagrár Pókaszepetk 2-2 (1-1)

Semjénháza, 100 néző. Jv.: Kubicsek M.

Semjénháza: Varga Zs. - Papp (Varga Á.), Szollár, Kocsis, Nagy M., Orbán, Kuzma, Latin, Nagy G., Horváth M., Kapuvári. Edző: Markek István.

Pókaszepetk: Lepár (Csimcsa) - Lukács, Száraz, Huszár (Szekeres), Pethő, Büki, Kovács, Csécs (Bánhegyi), Molnár (Cseke), Bertók, Bognár. Játékos-edző: Lepár Attila.

Alacsony, gyenge színvonalú mérkőzésen a vendégek egy, a hazaiak szerint vitatható 11-essel vitték el az egy pontot.

Gólszerzők: Nagy G. (2), ill. Csécs, Száraz (11-esből). Jók: senki, ill. Lukács, Büki. U19: Semjénháza-Pókaszepetk 1-6.

A Csács-NSE játékosa, Lukács László próbálja megállítani a gellénházai Horváth Balázst (balra)
Fotó: Szekeres Péter

A 6. fordulóban Csesztregről Kopecskó János, Nagykanizsáról Kühne László, Türjéről Guitprecht László, Lentiből Kosár Lajos, Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán, Nemesapátiból Lukács Péter, Semjénházáról Kárpáti István tudósított lapunknak.

Kaposi International Transzport Csács-NSE- Olajmunkás Gellénháza 1-1 (1-0)

Nemesapáti, 200 néző. Jv.: Varga P.

Csács-NSE: Kozma - Lukács (Kámán), Horváth Pé., Éder, Sági, Csik (Bandics), Horváth A., Lepár, Csongár, Rédei (Nyári), Mihalecz. Edző: Kovács Imre.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Keszei, Balogh A., Pintér, Vincze, Bognár (Pilisi), Balogh B. (Szép), Ferenczi (Toplak B.), Szabó (Toplak G.), Odonics (Turi). Játékos-edző: Bencze Péter.

Gólszerzők: Horváth A., ill. Odonics. Jók: Kozma, Éder, Kámán, ill. Cseresznyés (a mezőny legjobbja), Horváth B., Keszei, Vincze. U19: Csács-NSE-Gellénháza 8-1.

Rangadóhoz méltó, nagy küzdelemben a hazaiak vereséggel felérő döntetlent játszottak az őket pár hete a kupából kiverő Gellénháza ellen. A hazai csapat már a 10. percben vezetést szerzett, fölényét érvényesítve Horváth A. révén, 1-0. A szünet után nagy erőket mozgósított a Gellénháza, de a győzelmet a hazai csapat szalasztotta el. Kámán Martin a félpályáról indulva kicselezte a teljes gellénházai védelmet, majd a tizenhatoson belül a kétségbeesett védők egyértelműen 11-est érően buktatták. A büntetőt Horváth A. mellé rúgta. Ahogy az lenni szokott, szinte az első ellentámadásból kiegyenlített az ellenfél, a szemfüles Odonics révén, 1-1. A hazaiak nem tudták méltóan megünnepelni a nemesapáti búcsút.

Északi-csoport

 

Böde-Sármellék 5-0 (3-0), Keszthely Milefa-Rezi Petőfi 5-1 (1-1), Z-Service Zalaszentmihály-Helsa Andráshida TE 2-0 (0-0), Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti-Cserszegtomaj 4-2 (3-0), Zalaszentiván-Nagykapornak 6-1 (2-1), Várvölgy-Police-Ola 3-0 (1-0), Páterdomb-Zalaszentgyörgy 2-1 (0-0).

Déli-csoport

 

Molnári-Borsfa 4-1 (0-0), ZNet-Telekom Becsehely-Páka 2-2 (1-0), Felsőrajk-Sportklub Gutorfölde 1-1 (0-0), Lenti TSZ-Gelse Termál 0-0, Kerámia Tófej-Pölöske 5-2 (1-1).

1. Nagykanizsa 6 5 0 1 19 - 3 15

2. Csács-NSE 6 4 1 1 24 - 5 13

3. Gellénháza 5 4 1 0 11 - 2 13

4. Lenti TE 6 4 0 2 23 - 4 12

5. Szepetnek 5 4 0 1 14 - 5 12

6. Zalalövő 6 4 0 2 10 - 7 12

7. Semjénháza 6 3 1 2 8 - 12 10

8. Csesztreg 5 2 0 3 9 - 6 6

9. Gyenesdiás 6 2 0 4 12 - 23 6

10. Türje 5 2 0 3 6 - 21 6

11. Kiskanizsa 6 1 1 4 13 - 16 4

12. Teskánd 6 1 1 4 1 - 8 4

13. Pókaszepetk 5 1 1 3 8 - 19 4

14. Zalaszentgrót 5 1 0 4 5 - 16 3

15. Zalakomár 6 1 0 5 2 - 18 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!