Sport

2015.10.08. 15:14

A Vadmacskák SE győztes nyitánya - A kanizsai kosarasok változatos meccsen nyertek

Nagykanizsa - Az amatőr női NB I-es kosárlabda 2015/16-os bajnoki pontvadászatának első kanizsai mérkőzésén a KVSE változatos és küzdelmes mérkőzésen szerzett győzelmet a jó erőkből álló Szombathelyi Egyetem SE ellen.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák SE - Szombathelyi Egyetem SE 76-70 (26-23, 18-25, 14-8, 18-14)

Nagykanizsa, 70 néző. Jv.: Horváth A., Földesi Á.

Kanizsa: Fekete 19/6, Fuisz 19, Horváth E. 8, Herman A. 8, Kardos 10. Csere: Hegyi 9, Scheiber -, Karancz 1, Horváth N. -, Bánhegyi 2, Zsámár -. Vezetőedző: Gábor Erzsébet.

Fuisz Viktória (4) és Hegyi Vivien (9) között a szombathelyiek játékosa Fotó: Unger Tamás

A kormányrudat ismét a kezébe ragadó Gábor Erzsébet szakmai instrukcióival koncentráltan kezdte a mérkőzést a Vadmacskák, Fuisz Viktória és Kardos Réka pontjaival már az első negyed felénél 11 ponttal vezetett a vendéglátó csapat. A szombathelyiek a védekezésváltásuk után viszont már a negyed végére felzárkóztak. A második tíz percben a vendégek kezdtek jobban, át is vették a vezetést, így jól jött a dél-zalaiak időkérése, mely után Fekete Csilla pontjaival egyenlítettek is egy időre a hazaiak.

Nagyszünet után mindkét együttes játékába sok hiba csúszott, ekkor tényleg a küzdelem dominált. A nagy rohanásból aztán a Vadmacskák SE csapata jött ki jobban, méghozzá egy 8-0-s hazai etappal, így Hegyi Vivien sikeres betörései után már nála volt a vezetés. A 33. perc után fokozatosan húzott el a Vadmacskák és a vendégek egészpályás letámadó védekezését is sikeresen átjátszotta a kanizsai csapat, melynek soraiban a 14 éves Bánhegyi Beatrix első NB I-es amatőr mérkőzésén sikeresen mutatkozhatott be.

Gábor Erzsébet: Játékosaim időnként tán túl is pörögtek, annyira sikeréhesek voltak, végül aztán a nagyobb akarattal párosuló higgadság hozta meg eredményét. Szerzett labdák területén csapatszinten is kiemelkedőt nyújtottak a lányok és fontos győzelmet szereztünk.

Jók: Fekete, Hegyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!