Sport

2017.02.01. 16:17

A védekezés dönthet: a ZTE KK a Szolnokot fogadja

Zalaegerszeg - Újabb rangadó vár a Zalakerámia-ZTE KK együttesére a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában. Csütörtökön 17 órától a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK látogat a Zalakerámia Sportcsarnokba, ahol jó kis meccs várható.

Kerkai Attila

A ZTE KK hétfőn jelentette be, hogy tíznapos próbajátékra érkezik a csapathoz az amerikai Jerrell Wright, aki viszont biztosan nem játszik a Szolnok ellen. Annál inkább sem, mivel aznap kora délután érkezik csak Magyarországra. És hogy miért éppen rá esett a választás? - elsőként erről kérdeztük Bencze Tamást, az egerszegiek vezetőedzőjét. Egyébként gyors döntés született a negyedik légiósról, s a kiválasztás annyiban könnyebb volt, hogy közben azért nézegették a szóba jöhető játékosokat.

- Az amerikai fiút ismerjük a tavalyról, hiszen az Alba Fehérvárban töltötte a szezon második felét - hallottuk a szakvezetőtől. - Ha azt a teljesítményt nálunk is hozza, segítséget jelent a csapatunknak, de sok függ attól, milyen erőállapotban van. Az elmúlt fél évben ugyanis nem volt csapata, de minket úgy tájékoztattak, hogy nem sérülés volt ennek az oka.

Ha esetleg kondicionálisan nincs tökéletes állapotban, azt kell felmérnünk, hogy mire éri utol magát. Abban az árban, amiért el tudtuk hívni, ő tűnik a legjobb megoldásnak, persze, ha minden rendben van vele - ezért kértük a tíznapos próbajátékot. A Szolnok ellen még nem játszhat, de a vasárnapi, szeged elleni találkozón már be akarom vetni.

Ubilla (fehér) „földközelben” a Pécs elleni hazai meccsen. A Szolnok alacsony szerkezetben is erős
Fotó: Pezzetta Umberto

A Szolnok elleni, csütörtöki találkozó pedig ismét kiérdemli a rangadó jelzőt, hiszen a harmadik ZTE KK fogadja a bajnoki címvédőt, amellyel ráadásul tabellaszomszédok. A Szolnok pedig jó szériát fogott ki, amióta január elejétől Kmézics Zoran vette át a csapat irányítását.

- Az edzőváltás óta a bajnokságban nem kapott ki a Szolnok, és a játéka is meggyőző - tért rá az aktuális ellenfélre Bencze Tamás. - Az ősszel sikerült legyőznünk a Tisza-partiakat idegenben, ám azóta a keretük változott az irányító és a centerposzton is, és egyre jobban játszanak. És még megjegyezném, hogy a horvát Luksa Andric személyében klasszis centerrel rendelkeznek.

S ha már a centereknél tartunk, a volt egerszegi Tóth Ádám - úgy tudjuk - bokasérüléssel bajlódik és nem játszhat csütörtökön. Bencze Tamás is megerősítette ezt, de hozzátette: a Szolnok ettől még ugyanolyan veszélyes maradhat.

- Alacsonyabb szerkezetben is nagyon mozgékony és kellően erős a Szolnok, úgyhogy nagyon fel kell készülnünk - folytatta a szakvezető. - Meggyőző a Tisza-partiak játéka az utóbbi hetekben, de szerintem nekünk sincs okunk panaszkodni. A Vasas ugyan nem a Szolnok, de legyőzésekor mutattunk jó dolgokat, például, hogy képesek vagyunk menet közben is változtatni a játékunkon, ha erre szükség van.

A legfontosabb, hogy 80 pont körül tartsuk az ellenfelet, hiszen hazai pályán ennyit bármikor tudunk mi is dobni, s abból bármi kisülhet. Meggyőződésem: azon múlik minden, hogy védekezésben mennyire tudunk kemények lenni. Szerencsére mindenki hadrafogható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!