Sport

2017.02.12. 18:59

A végén ment el a meccs, nyert a Körmend

Zalaegerszeg – Vasárnap este 124. alkalommal találkozott bajnoki mérkőzésen az egerszegi és a körmendi férfi kosárlabda csapat.

Kerkai Attila

Ezúttal a Zalakerámia-ZTE KK volt házigazda és az Egis-Körmend elleni derbire megint megteltek a lelátók. Győzött a Körmend, de megint csak hatalmas csatában

Zalakerámia-ZTE KK – Egis Körmend  85-88 (19-27, 22-17, 21-15, 23-29 )

Zalaegerszeg, 2800 néző. Jv.: Földházi, Jakab, Tőzsér.

ZTE KK: Ubilla 9, Norfleet 21/9, Benke 12/9, Szabó Zs. 7/3, Drungilas 18. Csere:  Wright 7, Kerpel-Fronius 7/6, Mohácsi 3/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Petty 9/3, Smith 19/9, Ferencz 12/6, Allen 16/3, Csorvási 14. Csere: Horti, Gibbs 18/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Egy játékossal kevesebb, eggyel pedig több, hogy csak az elmúlt pár nap történéseit nézzük. A ZTE KK  kerete ugyanis gyarapodott  Jerrell Wright 10 nappal korábbi érkeztével, ugyanakkor a vasiak két nappal a vasárnapi rangadó előtt jelentették be, hogy elköszönnek Jordan Loveridge-től. A hangulat ismét a megszokott volt, hangoltak a szurkolótáborok, ahogy egy ilyen régi rangadón illik. Az már az első percekben látszott, hogy jó kis csata lesz ez, hiszen mindkét csapat tagjait feldobta ez az atmoszféra. A  Körmend pár ponttal vezetett (8-11), és gyorsan harcba küldte Wrigh-ot is Bencze Tamás, a zalaiak mestere. Csorvási Milán ugyanis a palánk alatt nagyon élt, majd Kerpel-Fonius hármasával 17-20-ra feljött a ZTE, de maradt a vasi előny. Pontosan támadott a Körmend,  de ahogy Bencze Tamás a találkozó felvezetésében jelezte, türelmesnek kell lenniük. A 17. percben pedig Ubilla duplájával sikerült a fordítás (34-33), de a  ZTE viszont nem tudta megtartani az előnyt, hiszen a félidő utolsó percében két támadást is rontott, így a Körmend előnnyel  vonulhatott pihenőre (41-44).

A második húsz perc sok apró, de mégis fontos hibával indult, a zalaiak aztán Mohácsi triplájával  egyenlítettek, amit Ubilla „fejelte meg" a sajátjával (55-52). De aztán kimaradtak azok a dobások, amikkel még jobban lehetett volna ellépni, így maradt a szoros állás. A feszültség pedig nőtt a pályán is, Szabó kapott technikait hibát, s jó öt percig alig esett kosár (28. p.: 57-56). Aztán Benke dobott egy extra hármast, ami nagyon kellett ahhoz, hogy a ZTE KK 62-59-es vezetéssel kezdje az utolsó negyedet.  Viszont megjósolhatatlannak tűnt, hogy ki nyeri a derbit, mindenesetre Norfleet pillanatai jöttek, aki öt pontjával 67-59-re módosította az  állást, s jött a körmendi időkérés. Smith két triplájával gyakorlatilag egy perc alatt visszahozta csapatát (67-65), s Bencze Tamás is kikérte az idejét. Kellett, hogy megnyugodjon csapata, amely a hajrá kezdetére 76-70-re újra meglépett. Gibbs lépett elő a vendégeknél pontfelelősnek, és fordítottak is (77-78), nagy rohanásba kezdtek a vasiak és ebben Gibbs robbanékonysága segítette őket . Az utolsó két perc 82-82- es állásnál kezdődött és pattanásig feszültek az idegek.  Dehát ebben a párosításban mindez egyáltalán nem volt furcsa. Fél perccel a vége előtt Benke kosara és plusz egy dobása azt jelentette, hogy 85-86-nál még maradt csapatának esélye. A Körmend elhibázta a támadását, a győztes kosárért támadott a ZTE, de Drungilas labdát vesztett. Itt ment el a mérkőzés a zalaiak számára, akik a végén  egy kicsivel többet hibáztak. Ennyit múlt...

Bencze Tamás: "A Körmendnek gratulálni kell, ők dobták a több pontot a végén. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, aminek most azért nem tudok teljesen örülni. Az utolsó negyedben kilenc eladott labdánk volt, míg az ellenfélnek csak egy, és taktikailag sem sikerült megvalósítanunk azt, amit akartunk. A csapat viszont küzdött, nincs miért szégyellni valónk, hiszen egy topcsapattól kaptunk ki."

Gasper Potocnik: "Gratulálnom kell az ellenfélnek is, hiszen ők is nyerhettek volna. Igazi nagy csata volt,  és csak hat játékost tudtam szerepeltetni. Amióta itt dolgozom erre a győzelemre vagyok a legbüszkébb."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!