Sport

2017.03.16. 20:31

A végére felőrölte ellenfelét a ZTE KK

A férfi kosárlabda élvonal alapszakaszának 23. fordulójában, csütörtökön a sereghajtó MAFC-ot fogadta a Zalakerámia-ZTE KK.

Varga Andor

Az egerszegiek győzni akartak, hogy elérjék a középszakasz felsőházát, illetve azért is, hogy visszavágjanak a műegyetemiek otthonában ősszel elszenvedett hosszabbításos vereségért (88-83).

Zalakerámia-ZTE KK - MAFC 86-80 (16-30, 25-18, 23-16, 22-16)

Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Győrffy, Minár, Válé.

ZTE: Ubilla 16/6, Norfleet 5/3, Benke 7, Szabó 8, Wright 5. Csere: Mohácsi 18/15, Drungilas 23, Kis 4. Vezetőedző: Bencze Tamás.

MAFC: Smith 18/12, Misek 14/6, Kovács 11/3, Sihota 11/6, Duvnjak 4. Csere: Poscic 8, Polyák 12, Lakits 2. Vezetőedző: Garai Péter.

Kipontozódott: Benke a 33. percben.

 

Újszerű módon Wright-tal, viszont rendkívül álmosan kezdte a meccset a hazai csapat (3. p.: 0-8). A kettő között persze nyilván nem volt összefüggés, mindenesetre a vendégek rendkívül sok kellemetlenséget okoztak a hazai palánk alatt. A csereként érkező Mohácsi triplákkal rángatta tovább a csapat szekerét (8-10), de míg a hazaiak gyengesége ebben az időszakban a védekezés volt, addig a vendégek kiválóan dobtak távolról, és a 4. vendég tripla után egészen hihetetlen állást mutatott az eredményjelző (9. p.: 14-28). Zalai részről a kármentés lett volna a feladat ebben az időszakban, nevezetesen, hogy minél kevésbé növekedjen a MAFC előnye, sajnos korlátozott sikerrel. A második negyedben sokkal összeszedettebb ZTE-t láthatott a publikum, melynek egy része egyébként kevéssé volt türelmes a fiúkkal, már a találkozó 2. percében ébresztőt kiabált. (Nem mint ha nem fért volna rá a csapatra a "felkelés"...) A hazai felzárkózás nem volt földindulás szerű, de eltagadni sem lehetett (14. p.: 26-34, 16. p.: 32-37), s hogy nagyobb fordulat nem lett belőle, az a vendégek közül leginkább Smith-nek volt köszönhető. A ZTE már sokkal jobban védekezett (érdekes módon ennek ellenére alig kapott faultot, ami főleg a már a 10. percben 3 hibánál tartó Norfleet számára volt jó hír), a túloldalon pedig a palánk alatt Szabónak és Drungilasnak is voltak értékelhető megmozdulásai. Indiszponáltságban ebben az időszakban a hajmeresztő ítéleteket hozó Válé játékvezetőn volt a sor, de ettől függetlenül a megnyert negyed végén bizakodó hangulatban vonult az öltözőbe a ZTE, hiszen feljövőben volt.

A folytatásra a csapatok már a pályán álltak, amikor a három bíró kijött az öltözőből - Váléról talán a többiekre is átragadt valami... Ezt a félidőt a ZTE nem kezdte annyira rosszul, mint az elsőt (23. p.: 43-53), viszont sokkal jobban folytatta (26. p.: 51-53). Távolról továbbra sem dobott jól a hazai csapat, viszont Drungilas "apró" pontjaival (csak ebben a negyedben 11) egyre közeledett ellenfeléhez (27.p: 54-55). Aztán jött Mohácsi, és vele a triplák is, és először vezetett a meccsen a hazai alakulat (28. p.: 57-56). A vendégeket a rengeteg faultot kiharcoló és remekül büntetőző Polyák tartotta meccsben, és a záró negyed 64-64-ről kezdődött, miközben a hazaiaknál Szabó, Benke és Norfleet is 4 faulttal állt. Ebben az időszakban Drungilas és Mohácsi mellett Ubilla volt a hazai siker kovácsa (35. p.: 77-71), az amerikai irányító betörései és pontjai mellett 11 gólpasszt osztot ki a meccsen. A MAFC ebben az időszakban is mindent megpróbált, ám ez már nem volt elég a ZTE ellen, mely a 39. perc végére döntötte el a találkozót (84-75).

Garai Péter: "Gratulálok a ZTE-nek a győzelemhez."

Bencze Tamás: "Elég sok problémával küzdünk, Kerpel-Fronius és Fekete sérülése mellé jött még Norfleet betegsége is. Ennek megfelelően nehéz meccs volt, melyet azonban gyenge kezdés utá sikerült megnyernünk. Értékes győzelem ez, mert a MAFC ellen nem könnyű felkészülni, sok jól dobó játékosuk van, és ma ügyesen használták ki, hogy nyomás nélkül játszhattak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!