Sport

2017.02.08. 18:50

Megyei III.: a veretlenségben is bíznak

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság III. osztály Közép-csoportjában a Botfai LSC készülhet a tavaszra az első helyről. A botfaiak előnye 8 pont a másodikkal szemben és immár több, mint egy éve veretlenek.

Kerkai Attila

A Közép-csoportban nagyon magabiztosan vezeti a tabellát a Botfa, amely az ősszel nem kapott ki, a legutóbbi 11 mérkőzését pedig megnyerte. A csapat edzője, Bócz Lajos beszélgetésünkkor mindezt megtoldotta azzal: ha az előző szezont is idevesszük, akkor pedig immár harminc mérkőzés óta veretlen együttese.

Fehérben a Botfa házi gólkirálya, Milics Norbert lő kapura. Csapatával megőriznék előnyüket
Fotó: Szekeres Péter

- Kétezertizenöt őszén vettem át a csapatot és már a tavaszt is veretlenül zártuk, de akkor a végén másodikak  lettünk az Északi-csoportban, hiszen az előző szezonban ott szerepeltünk - említette Bócz Lajos. - A mostani őszt pedig 13 győzelemmel és két döntetlennel zártuk, s az is volt a tervünk, hogy ott legyünk az elején. A csapatot sikerült együtt tartani, a rutinosabb labdarúgóink mellé pedig igyekszünk beépíteni a fiatalokat. Az idősebbek segítik ezen törekvéseinket. Azt is nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy sikereink egyik legfőbb titka az edzéslátogatottságban rejlik: a heti két gyakorláson mindig 20-24 fő vesz részt. Már tavasszal is nagyon együtt volt a társaság, várható volt, hogy az ősszel ez a jó szériánk folytatódhat. Adottak a feltételek is, hiszen a klub vezetője, Kocsis Sándor minden segítséget megad a munkához.

Bócz Lajos nem titkolta, hogy a bajnoki címre hajtanak és a felkészülésüket is ennek megfelelően tervezték. A téli bajnokságban való szereplés ehhez mindent megad, ugyanis jó pályákon játszanak.

- A célunk az, hogy megtartsuk a veretlenséget, ami motivációt jelent idősebb és fiatalabb játékosnak egyaránt - folytatta Bócz Lajos. - Vagyis, meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a vezetőségnek is ez a célja. A csapat együtt maradt, de meg kell jegyezni, hogy akadt játékosunk, akinek lett volna lehetősége magasabb osztályba igazolni. Ám inkább maradt, s ebben talán nekem is lehet részem... Jó a hangulat a csapatnál, sikeresek vagyunk, ami a társaság érdeme, hiszen nagyon jó az összhang minden tekintetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!