Sport

2017.07.19. 18:16

A világbajnokság lesz a következő lépcsőfok

ZALAEGERSZEG Az elektromos meghajtású, rádiótávirányítású hajómodellek 2017. évi bajnokságának 3. futamára került sor, a szlovákiai Komárno melletti Cserge Tanyán. A Mini Eco osztályban, a junioroknál nagy zalai siker született.

Kerkai Attila

A győzelmet ugyanis a kanizsai Canissa Modellező Klub ifjú tehetsége, Kozári Gábor szerezte meg, ezüstérmes Gyémánt Martin (Zalaegerszegi Városi Modellező Klub) lett minimális különbséggel. Borkovits Bálint (ZVMK) pedig még mindig műszaki gondokkal küzdve zárt a negyedik helyen.

Balról: Gyémánt Martin, Kozári Gábor és Vallyon István Antal a dobogón, a szlovákiai verseny végén Fotó: ZVMK

Az első négy helyen végzettek alkotják a hazai rendezésű világbajnokságon a junior csapatot augusztus végén. Még van idő - igaz, egyre kevesebb - a felkészülésben előbbre lépni, amit a négy fiatal nagyon akar, és meg is tud valósítani. Három hét múlva lesz a vb előtti utolsó felkészülési verseny, ott viszont már tényleg világbajnoki formát kell mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!