Sport

2017.04.25. 17:40

A ZAC-é az Euro-Geo Kupa

Zalaegerszeg - Az atlétikai évadnyitóra megkegyelmezett az időjárás a versenyzőknek és a rendezőknek. Péntekre kisütött a nap, s bár hűvös időben, de zökkenők nélkül meg tudta rendezni a Zalaszám-ZAC a hagyományos Euro-Geo Kupa nyílt Zalaegerszeg bajnokságot.

Kerkai Attila

Melyen 234 atléta állt rajthoz négy megyéből. A verseny fődíját - az Euro-Geo Kupát - az egyesületi pontversenyben győztes házigazdák nyerték. Kámán Ferenc, a ZAC vezetőedzője elmondta: annak ellenére sikerült itthon tartani a kupát, hogy az egyesület három ásza - Szűcs Valdó, Veiland Violetta és Csóti Jusztina - külföldön edzőtáborozik A tréner különösen Ferenczi Melinda felszabadult versenyzésének és biztató eredményeinek örült.

A három számban is győztes Ferenczi Melinda halad az újabb győzelme felé az idénynyitón
Fotó: Pezzetta Umberto

Ferenczi pedig nem véletlenül nyerte el az egyéni fődíjat, a Németh István-serleget. A 100 m-es síkfutást remek 11,6 mp-es, a 200 m-es döntőt 24,5 mp-es időeredménnyel nyerte. A harmadik elsőségét 300 m-en szerezte, 40,3 mp-es teljesítménnyel.

A ZAC versenyzői közül Ott Benjamin 1:58,6 perces idővel győzött 800 m-en, Takács Dóra 48,08 m-ig repítette a diszkoszt, s a még csak serdülőkorú Horváth Armand 593 cm-rel győzött a távolugrók versenyében.

Figyelemre méltó eredményt ért el a KVDSE feltörekvő sprintere, Máté Tamás, aki a 100 m-es síkfutást 10,9 mp-es jó idővel nyerte.

Vas és Baranya megye atlétái is jeleskedtek 300 m-es és férfi súlylökésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!