Sport

2016.08.02. 17:05

A zalaapátiak nem adtak esélyt másnak

Zalaapáti - A megyei labdarúgó-bajnokságok győzteseit bemutató sorozatunkből a női győztes bemutatásával még adósak voltunk. A csökkentett pályaméretű labdarúgó-bajnokságban a Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti együttese megvédte a bajnoki címét.

Bozó Péter

A húsz lejátszott találkozón még pontot sem vesztettek, és 12 egységgel előzték meg a második Police-Ola, valamint a harmadik Páterdomb együttesét. A gólkirálynőt is a zalaapátiak adták, Molnár Nikoletta 71 találattal szerezte meg a címet.

A Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti női bajnokságban győztes csapata. Felső sor (balról jobbra): Gagyi Tamara, Németh Erika, Molnár Nikoletta, Bakos Tímea, Bránát Anikó, Kozma Enikő, Baksáné Radakovics Erika, Polgár Alíz, Porga-Móring Zsuzsanna, Lichtenberger Gábor (vezetőedző). Elöl: Óvári Bettina, Kövesi Petra. A képről hiányzik: Kaszás Natália, Uber Nikoletta, Horváth Katalin, Huber Eszter Fotó: Zalaapáti SE

- Veretlenül, százszázalékosan csináltuk végig a bajnokságot, heti egy edzéssel - kezdte a szezon értékelését Lichtenberger Gábor, a Zalaapáti vezetőedzője. - A keretünk erős volt, úgyhogy nem volt túl nehéz dolgunk. Főleg a Nagykanizsa szorított meg bennünket tavasszal a legjobban, valamint a Páterdomb itthon. Az utolsó mérkőzés, a Police-Ola elleni végül már nem osztott, nem szorzott, mert akkor már eldőltek a dolgok. Kiemelni a Nagykanizsa és a Páterdomb elleni meccsek mellett a Police-Olával vívott őszi összecsapást tudnám, ami sok néző előtt zajlott. Sokan azt mondták, hogy az egy férfi megyei szintű találkozó volt, s az volt a legnagyobb színvonalú mérkőzésünk. Az egész csapat jól teljesített a szezonban, de külön kiemelném Molnár Nikolettát, aki gólkirály lett, Porga Móring Zsuzsannát, aki a vezéregyénisége az együttesnek, és a védelemben Bránát Anikót. Ők hárman a gerinc, rájuk lehet építeni a csapatot.

S, hogy mi volt a a kulcsa a bajnoki címnek, erről is kérdeztük a szakvezetőt.

- A 2014/2015-ös bajnoki cím megszerzése nehezebb volt, mert akkor még egy vereségünk is volt. Erre a szezonra már jobban összeérett a csapat, jobb volt a játékoskeretünk is, valamint minőségi cseréink voltak. Szóba került az NB II-es szereplés, de nem tudtuk összehozni. Pénzügyi okai is vannak, valamint van egy-két idősebb játékos a csapatban, akiknek a nagypálya már nehezebb lenne. Többet is kellene utazni, valamint edzeni is, ami szintén nehezen megoldható munkahelyi elfoglaltságok miatt.

- Az idei szezonban újból a bajnoki cím a cél, megpróbáljuk harmadszor is behúzni - tért rá végül az új bajnokságban megfogalmazott terveikre Lichtenberger Gábor. - Azt mondják, hogy nívósabb lesz a bajnokság, több jó csapat lesz. Viszont az is kérdés, hogy a sérülések, munkahelyi elfoglaltságok mennyire nehezítik meg dolgunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!