Sport

2017.06.28. 17:35

A zalai labdarúgó bajnok UFC Nagykanizsánál folytatni szeretnék a megkezdett munkát

NAGYKANIZSA A legutóbbi bajnoki szezont a megyei labdarúgó első osztályban az UFC Nagykanizsa együttese nyerte, mely három ponttal előzte meg végül a Kaposi International Transport Csács-NSE csapatát.

Kühne László

Ahogy Gombos Zsolt, a nagykanizsai csapat vezetőedzője fogalmazott: egy bajnokságot megnyerni bármilyen szinten örömteli, ezt a sikert a legénységétől elvenni már nem lehet. Bár azt is tudja, hogy a továbbiakban a megnövekedett elvárások miatt még több munka hárul majd rá.

- Először is hadd kezdjem azzal, hogy amikor bő két esztendővel ezelőtt Nagykanizsára kerültem, nem csupán a helyi, de a megyén belüli futballviszonyokat is még alaposabban fel kellett mérnem, hiszen gyakorlatilag külföldről kerültem a zalai mélyvízbe - kezdte értékelését a klubnál egyben szakmai igazgatóként is dolgozó szakember. - Erre az ismerkedésre rá is ment egy jó fél szezon, aztán a következő idényben már úgy lettünk hatodikak, hogy tavasszal az eredmények alapján második helyen végeztük.

- Holott már akkor a bajnoki cím volt a csapat elé tűzött cél...

- Éppen ezért a mostani bajnoki évad előtt már nem ezzel álltunk ki a nyilvánosság elé, ugyanakkor még tudatosabban igyekeztünk úgy alakítani a keretet, hogy olyan játékosokkal dolgozhassunk, akik bírják mentálisan is azt a nyomást, miszerint nekünk igenis a tabella elején kell zárnunk. Egy biztos, a mostanit megelőző szezonban a heti négy edzés talán hirtelen úgymond durvának tűnhetett, most azonban már tényleg mindenkinek ezzel a mennyiséggel illett számolnia, hogy elérjük céljainkat.

Az UFC Nagykanizsa 2016/17-es megyei bajnokságban aranyérmet nyert együttese. Hátsó sor (balról): Zsirai András, Kulcsár Olivér, Zsirai Péter, Ágoston József, Kulcsár Roland, Gerencsér Attila, Szalai Dániel, Csáki József, Kotnyek István. Középső sor (balról): Kánya Tibor masszőr, Boros Zoltán, Németh Imre erőnléti edző, Bene Gábor edző, Gombos Zsolt vezetőedző, Harcz Lajos pályaedző, Papp Tamás, Nagy Gergő. Ülő sor (balról): Orbán Attila, Hóbor Gergő, Péntek Adrián, Szabó Ádám, László Áron, Rácz Szabolcs, Kiss Jácint, Kisharmadás Gábor. A képről hiányzik: Péter Péter. Az idény őszi szezonjában a csapat pályára lépett tagja volt még Nagy Bence és Ujvári Máté Fotó: Gergely Szilárd

- Szakmai szempontból hogyan ítéli meg a tavaly augusztus óta eltelt hónapokat?

- Rögtön a bajnokság elején vereséggel kezdtünk Lövőn, majd később itthon kaptunk ki a nagy rivális Csáccsal szemben, de mindenesetre másodikként így is pontegyenlőségünk volt az élen álló nemesapátiakkal. Nem megbántva senkit, ekkor már egyértelmű volt, hogy a támadószekciónkon, azon belül is a szélsőjátékunkon javítani kell, miközben pont ezen a poszton voltak távozóink, Nagy Bence és Ujvári Máté személyében. No meg egyszerűen magához a támadások befejezéséhez kellett olyan játékos, mint a télen igazolt, gólerősségét aztán nálunk is bizonyító Nagy Gergő. Az együttes stabilitásához pedig jól jött például Gerencsér Attila megszerzése. Télen ezen felül már egyértelműen megfogalmazódott az egyesületnél a bajnoki cím igénye.

- Tavasszal ennek megfelelően aztán javítottak is a mérlegükön...

- Ez tény, hiszen akkor már győzelmek mellett csak két döntetlenünk volt a tizennégy találkozónkon, köszönhetően annak is, hogy a keretből mindenki tudott hozni egy megfelelő alapot, ha úgy adódott. Persze ne csupán az eredmények szempontjából vizsgáljuk a legutóbbi fél évet, mivel azt gondolom, emberi szempontból is összerázódott a pályán a társulat. Most is állítom, úgy lettünk végül bajnokok, hogy nem a miénk volt a legerősebb állomány a megyében. Ennek fényében pedig valóban csak azt tudom mondani, egy elsőség kivívása mindig nagy dolog, gratulálok is a srácoknak, a hogyan tovább kérdése viszont már egy másik történet.

- Vagyis, mik a további tervek?

- A múlt héten volt egy elnökségi ülés, ahol megerősítették, folytathatjuk a megkezdett munkát, abba az irányba megyünk tovább, amit az előttünk álló időszakra elképzeltünk. Igaz, további finomítások természetesen még szükségeltetnek...

Kíváncsiak voltunk az egyesület elnökének, Kovács Tamásnak a véleményére is a megyei bajnokcsapattal kapcsolatban. Az általa elmondottak pedig szintén arról árulkodnak: folytatnák az eddig koncepciót.

- Aligha lehet vita tárgya, hogy a Nagykanizsának - senkit meg nem bántva - nem a megyei bajnokságban a helye - így az egyesületi vezető. - Valóban, idő kellett hozzá, míg megtaláltuk a megfelelő edzőt, a szakmai stábot és a hozzájuk illő játékosokat. Úgy érzem, ezt az irányt tovább kell vinnünk, bárhol is folytathatjuk a jövőben. Azt azonban nem árt tudatosítani, hogy az NB-s bajnokságok mezőnyének létszáma az átszervezések végett is drasztikusan csökkent, oda bekerülni jóval nehezebb. Ettől függetlenül nem más a célunk, mint a majd 300 fiatal labdarúgó palántánknak egy felsőbb osztálybeli szerepléssel jó példát mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!