Sport

2016.09.29. 09:29

A zalai olimpikonok ünnepe (Galériával frissítve)

Zalaegerszeg – A riói olimpián, illetve paralimpián járt zalai sportolókat köszöntötték csütörtökön reggel a megyeházán.

Kerkai Attila

A  házigazda Zala Megyei Kormányhivatal jóvoltából az ünnepség egy filmvetítéssel kezdődött, s mi más, mint a Rio de Janeiróban készült képek, illetve filmkockák peregtek, felidézve az augusztus-szeptemberi ötkarikás eseményeket. A főszereplők a vásznon és persze a díszteremben helyet foglaló sportolók voltak, vagyis  a kanizsai  úszó  Molnár Flóra (Dél-zalai Vízmű SE), az egerszegi Tátrai Miklós (Bp. Honvéd),  illetve a két paralimpikon, a zalaigricei Tunkel Nándor (Power Station SE), valamint a kanizsai és harmadik ötkarikás eseményén járt Zborai  Gyula (Hévíz SK).

A rezi Illés Fannit is meghívták, de ő elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni.Az ünnepségen dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntötte  a megjelenteket, aki rövid olimpiai visszatekintést adott, beszélt a felkészülésről és a zalai olimpikonokról. Megköszönte, hogy a sportolók képviselték Zala megyét is a világeseményen és további sikereket kívánt nekik.

Köszöntők és köszöntöttek 
Első sor: Tátrai Miklós, Zborai Gyula, Molnár Flóra és Tunkel Nándor. Hátul: Emecz Emil, Balaicz Zoltán,
dr. Pál Attila, dr. Sifter Rózsa, Vigh László és Polgár Sándor

Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjében a sportolók méltatása mellett a háttérben tevékenykedők szerepét is kiemelte. A családét, az edzőkét és mindenkiét, akik a sikerek mögött állnak. Mint fogalmazott, az ő munkájuk talán nem annyira látványos, mint a  sportolóké, de elengedhetetlen. Kiemelte: kijutni az olimpiára már nagy szó és az emberiség elenyésző hányadának sikerülhet  csak a részvétel kiharcolása.

Áldozatokat kell ehhez hozni, nem is kicsit, amihez tehetségnek, hitnek és elszántságnak kell párosulnia.– Óriási megtiszteltetés nekünk, hogy meghívhattunk benneteket. Példaképként  tekintünk rátok, követendő példa vagytok, és ez nagy felelősség is – fordult  szavaival a sportolókhoz.Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is arról szólt, hogy az itt élő fiataloknak az olyan sportolók, mint a most köszöntöttek,  igenis példaként szolgálhatnak.

Ezt követően a sportolók emlékplaketteket vehettek át, továbbá a sportolók edzői is ajándékokat kaptak, elismerve tevékenységüket. A zalaigricei Tunkel Nándor sokak kedvence lett, sorra adta most is az interjúkat.Az esemény végén dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke tartotta meg pohárköszöntőjét, s  ő is kiemelte: amikor a Rióból érkező képeket és tudósításokat azzal konferálták fel, hogy a zalaigricei Tunkel Nándor bronzérmet szerzett, ez őt is óriási büszkeséggel  töltötte el. Sok sikert kívánt a sportolóknak.

A kötetlen beszélgetések során aztán a Zalaszám-ZAC részéről  kapott kis ajándékot Tunkel Nándor, hiszen  a ZAC kötelékében kezdett el sportolni, s 2014-ig az ő színeikben versenyzett. Szakály István ügyvezető pedig jelezte a sportoló felé: amennyiben lehetősége volna rá, szívesen fogadnák ismét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!