Sport

2017.05.04. 16:50

A ZTE "elméleti" tudása átkerült a gyakorlatba...

Azt nyilatkozta Csató Sándor, hogy sokat böjtöltek ezért a győzelemért... Nem tudunk vitatkozni a ZTE FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, hiszen az egerszegiek szerdán Békéscsabán úgy arattak 2-0-s sikert, hogy előtte négy mérkőzésen is pont nélkül maradtak.

Kerkai Attila

Az, hogy miért éppen Csabán jött ki a lépés a ZTE FC-nek, egy olyan együttes otthonában, amely elvileg még a feljutásért van harcban, ez érdekes kérdés lehet. Talán csak tényleg arról van szó, hogy ez a ZTE annál erősebb kerettel bír, mint amit az elfoglalt helyezése takar. Csató Sándornak még ott melegében, a lefújást követően tettük fel a kézenfekvő kérdést, vagyis, hogy mi történt a csapattal?

- Annyi, amit a beharangozóban is nyilatkoztam, hogy történt egy nagyon komoly beszélgetés a csapattal a Sopron elleni vereséget követően - hangzott a szakvezető válasza. - Most is úgy indult a találkozó, mint korábban már többször, hogy mi kezdeményezünk, mi alakítunk ki helyzeteket, viszont ezúttal nem az ellenfél, hanem mi lőttük a gólt. Igazi csapat voltunk, s ez jelentette az egységet. Nagyon fontos sikert arattunk.

Forgács András, a ZTE FC csapatkapitánya cselez a Cegléd elleni mérkőzésen, ami után kiszorult a kezdőcsapatból, ám újra visszaverekedte magát oda. Szerdán nagyon fontos gólt lőtt
Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC góljait a csapatkapitány Forgács András és Babati Benjamin szerezte, utóbbi büntetőből. Forgács András úgy tűnik, hogy visszakerült a csapatba, hiszen a Cegléd elleni találkozó után kikerült onnan.

- Ami eddig a csapatnál elméleti szinten működött csak, az Békéscsabán végre a gyakorlatban is - mondta a sikert követően Forgács András. - Egységesen, célfutballt játszottunk, ami végre összejött. A gólokon kívül is voltak még helyzeteink, de a legfontosabbnak azt tartom: végre nem kerültünk hátrányba. Eddig ez volt a gond, most azt tudtuk játszani, amit elterveztünk.

A csapatkapitányt arról is kérdeztük, azzal, hogy egyre hátrébb csúsztak a tabellán, felmerült-e bennük, hogy akár még bajba is kerülhetnek.

- Matematikailag akár még a kiesés réme is fenyegethetne, de bevallom, ez bennem fel sem merült. Nem csak most, korábban sem. Tettem a dolgom, bizonyítani akartam, hogy ott a helyem a csapatban. Hétfőn valóban volt egy beszélgetés az öltözőben. Az, hogy kire mennyire hatott, ezt nem tudom, de biztosan ez is kellett, hogy oldódjon a feszültség. Rossz szériában voltuk, leginkább ez volt a fájó.

S ha már Békéscsaba, akkor úgy tűnik, közvetve onnan érkezik az "erősítés". Sajtóinformációk szerint a ZTE FC a csabaiak nemrég távozott szakvezetőjét, Zoran Spisljakot szeretné szerződtetni. Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója erre reagálva annyit válaszolt:

- Zoran Spisljakkal is tárgyalásban állunk, de azt már korábban is nyilvánosságra hoztuk, hogy a szakmai stábot szeretnénk megerősíteni. Megegyezés még nincs.

Vasárnap a ZTE FC hazai pályán fogadja a SZEOL SC-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!