Sport

2016.07.23. 17:55

A ZTE és az Ajka 3-3-as döntetlenje

Szombaton újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, és azt az Ajkát fogadta, amely a szezon végén sereghajtóként búcsúzott a másodosztályú küzdelmektől. A ZTE-nek a mérkőzés során háromszor kellett egyenlítenie, s végül ikszre hozta a találkozót.

Kerkai Attila

ZTE FC – Ajka 3-3 (1-1)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Gaál.

ZTE FC: Szappanos (Fadgyas) – Sundas (Villám), Króner (Forgács), Nagy T., Szalkai (Deutsch) – Hegedüs(Patvaros), Ágoston (Bedi) – Ekker (Gottfried), Szakály A. (Kretz), Babati (Városi) – Currenti (Daru).  Vezetőedző: Csató Sándor.

Ajka: Balogh M.  (Dénes Zs.) - Komáromi (Pál A.), Pákai G., Fodor, Köles  (Ambrus K.) – Tölgyesi, Pavlitzky (Udvardi Mózes)– Ribarics (Pál A.), Hanzl (Kovács G.), Udvardi Márk (Bencze) – Csordás (Szabó Zs.). Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Gólszerző: Babati (30.),  Daru (82., 86. - 11-esből), ill. Csordás (9.), Szabó Zs. (75.), Tölgyesi (83.).

A két együttest legutóbbi bajnoki élményeik  éppen egymáshoz kötik, hiszen a ZTE FC és az Ajka egymás ellen meccselt az NB II  2015-2016. évi sorozatának  zárásaként. Június elején  a ZTE FC 5-0-ra győzött ugyancsak Zalaegerszegen, s lényeges különbség, hogy a ZTE kerete azóta csak  alig, míg az  NB III-ba visszacsúszott Ajkáé jóval jelentősebben  változott.   Az egerszegieknél ezúttal több fiatal kapott helyet a  kezdőcsapatban, köztük egy olyan futballista, akinek a nevével eddig még nem találkoztak az egerszegi szurkolók, bár a  18 esztendős svájci-magyar állampolgárságú Aurelio Currenti ugyan szerdán már játszott a ZTE FC  U19-es együttesében Répcelakon, amely 6-3-ra nyert és Currenti akkor két gólt is szerzett. Csató Sándor, a zalaiak vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, ezen a találkozón szeretné a  felnőtt csapatban is látni  a fiatalt, ezért kapott helyet a kezdőben. A ZTE FC  viszonylag korán, a 9. percben hátrányba került, amikor egy hazaadás elcsúszott Szappanos kapus lába alatt, s ugyan  igyekezett menteni, de a gólvonal elé Csordás ért előbb oda, aki becsúszva bepofozta a labdát a zalaiak kapujába.   Az Ajka bátran futballozott, aztán  a 30. percben a sérülése után ismét csatasorba állított Babati egy bal oldali elfutás után éles szögből,  nagyon szépen lőtte ki a hosszú sarkot, amivel egyenlített a ZTE FC.

 

A második félidőre Nagy Tamás kivételével szinte  teljes sort cserélt az egerszegi csapat, gyakorlatilag – csak pár játékostól eltekintve  - a legerősebb összeállításra váltva. Az ajkaiak  hármat cseréltek a szünetben, akik továbbra is felvállalták a nyílt futballt, de  nagyobb ellenállásba ütköztek már, mint korábban. A vendégek jól szűrték meg a zalaiak támadásait, akik csak kevés helyzetet tudtak kidolgozni, sőt, az Ajka ért el gólt.  A 75. percben egy szép támadás végén Bencze találta telibe a felső lécet, majd a kipattanót Szabó Zsolt lőtte kapura:  egy lábon irányt változtatott a labda, amely így a kapu jobb oldalában kötött ki. A 82. percben egyenlített a ZTE: egy szabadrúgás után Daru  fejéről landolt a labda a bal felső  sarokban, de gyorsan  jött a válasz: az ajkai Tölgyesi 25 méterről ellőtte a labdát és kipókhálózta a bal felső sarkot. Igencsak gólgazdag lett tehát a mérkőzés vége, így a 86. percben  Gottfried esett el a labdával, amiért büntetőt ítélt a játékvezető, a 11-est pedig Daru értékesítette.

Ezzel döntetlenre hozta a ZTE a mérkőzést, de játéka cseppet sem volt meggyőző. Főleg a  támadásépítések terén van még mit csiszolni, hiszen kidolgozott helyzetek nem nagyon voltak. A ZTE FC utolsó felkészülési mérkőzését szerdán Lendván játssza 17 órától. Egy hét múlva pedig vasárnap  bajnoki rajt a Mosonmagyaróvár ellen,  idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!