Sport

2017.04.12. 16:32

A ZTE FC 3-1-re kapott ki Szolnokon...

A labdarúgó NB II 29. fordulójában szerdán a ZTE FC a szolnoki MÁV FC vendége volt. Az egerszegiek az első félidőben még biztatóan futballoztak, de a második játékrészben a hazaiak eredményesebben játszottak és 3-1-re nyertek.

Kerkai Attila

Szolnoki MÁV FC – ZTE FC 3-1 (0-0)

Szolnok, Jv.: Bogár (Garai, Bormenissza).

Szolnok: Gazsi- Hajba, Horgosi, Papp, Magyar -  Kenderes, Berdó (Tóth B., 91.), Pintér (Pantovic, 71.) -  Kovács O. (Dedics, 46.), Rokszin, Tóth L. Vezetőedző: Balogh Pál.

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Kovács G., Polényi, Deutsch – Végh (Patvaros, 58.),  Nagy T., Bedi – Babati (Szatmári, 58.), Bobál, Paudits. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerző: Pintér (47.), Tóth L. (73. - 11-esből, 83.), illetve Paudits (89.).

Paudits Patrik a labdával a legutóbbi hazai mérkőzésen. Szolnokon ő szerezte a ZTE FC szépítő gólját Fotó: Pezzetta Umberto

A kezdés után azonnal belekezdett a Szolnok és a 2. percben Pintér  jobb sarokba tartó lövését Szappanos  védte. A bemelegítés tehát megvolt, a házigazda pedig igyekezett nyomást gyakorolni a ZTE FC-re. Króner egymeccses eltiltást kapott, a helyét Kovács Gábor vette át a védelem közepén, ugyanakkor Bobál  Gergely vállalta a játékot  sérülése ellenére. A ZTE FC gyorsan felvette a ritmust és tulajdonképpen átvette a játék irányítását is. Jórészt a hazai térfélen zajlott a  játék, Angyalnak volt egy jó  centerezése, de lemaradtak róla a társak. A ZTE  jól futballozott, de figyelnie kellett, hiszen a Szolnok kontrázott, az egyik ilyen végén Magyar  lövése szállt fölé. A másik oldalon Nagy Tamás lövése ment nem sokkal  fölé.  Nagy helyzetet viszont egyik csapat sem tudott  kialakítani, ám a ZTE FC továbbra is erőteljesebben futballozott, szépen járatta a labdát. A   27. percben  Angyal beadását Bobál fejelte le Bedinek, ám a középpályás jó helyzetben 12 méterről nem találta el jól a labdát, így odalett a lehetőség. Az egerszegiek nyomása erősödött, így a 32. percben az ezúttal  is nagyon aktív Paudits  és a szintén sokat mozgó Babati  veszélyes lövése is elkerülte a szolnoki kaput.

A  második félidő elején viszont már vezetett a Szolnok. A 47. percben Rokszin adott be, érkezett Pintér, aki az ötösről fejjel nem hibázott, 1-0. Két perccel később Rokszin előtt adódott nagy lehetőség, de elakadt a lövése.  A ZTE csapatát érezhetően megfogta a találat,  a korábbi határozottság elillant, ám az 53. percben Bobál csúsztatott fejesét Gazsi nagy bravúrral védte. Csató Sándor kettős cserével próbálta csapatát frissíteni, s mintha a középpályás védekezést erősítette volna ezekkel.  A hazaiakat egyértelműen felhozta a vezetésük és az, hogy felszabadultan támadhatnak. A ZTE FC-nek  kellett volna egy gól, hogy legyen esélye életben tartani reményeit, hiszen a zalaiak nagyon szerették volna megszerezni első tavaszi idegenbeli sikerüket. Amitől távol kerültek a bekapott góllal, viszont a 68. percben csaknem összejött az egyenlítés: szöglet után Nagy T. került helyzetbe, de nem tudott a labdába beleérni, amit kivágtak a védők.

A 73. percben pedig jött az újabb hazai helyzet és a gól... Tóth L. lépett ki, Szappanos mellett elgurított, de a zalai kapussal ütközött. A megítélt büntetőt Tóth L. belőtte, 2-0.  A 83. percben aztán egy a felezővonalnál eladott labdát  Tóth L. szerzett meg, egy az egyben  törhetett  kapura és nem  hibázott, 3-0.  A ZTE FC-nek csak a szépítés öröme jutott a 89. percben: Patvaros fejelt  Paudits elé, aki egy csel után  az ötösről lőtt a kapuba, 3-1. A ZTE FC a hosszabbítás perceiben még egy kapufát elért, de ez sem számított volna már. Győzött a Szolnok, amely a második félidőben  gólokat lőtt, főleg a zalaiak hibáiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!