Sport

2015.08.28. 13:05

A ZTE FC-Angels idegenben, míg az NTE 1866 itthon kezd

Zalaegerszeg/Nagykanizsa - A hét végén elkezdődik a női labdarúgó NB II sorozata is. A Nyugati-csoportban két zalai együttes várja a rajtot: a ZTE FC-Angels idegenben kezd, míg az NTE 1866 vasárnap hazai pályán indíthatja útnak a labdát.

Kerkai Attila

A ZTE FC-Angels együttese alaposan átalakult a nyáron, ami Kostorják Zsolt vezetőedző elmondása szerint előre eltervezett lépés volt. Az egerszegiek vasárnap a PMFC ellen kezdenek Pécsett.

- A változásokról annyit: az én döntésem volt, hiszen új csapatot kellett építeni, amibe csak sikerorientált játékosokat akartam látni - mondta el Kostorják Zsolt, amikor a változásokról kérdeztük. - Hatan távoztak, ketten, Bogdán Pelé Alexandra és Soós Barbara Győrből érkeztek, és négy játékost hoztunk fel az ifiből. A felkészülés során elvégeztük a tervezett munkát, bár vizsgák és munkahelyi elfoglaltságok miatt voltak hiányzások.

A csapat egyik meghatározó játékosa, Végh Renáta térdműtéte után még nem áll a csapat rendelkezésére, de várhatóan tavasszal már ő is bevethető lesz. Ami pedig a célokat illeti, ebben is határozott elképzelés van.

- Két csoportban zajlanak a küzdelmek, elsődlegesen pedig azt szeretnénk, ha a dobogón végeznénk - folytatta ezzel Kostorják Zsolt. - Azonban a meglepetésről sem akarunk lemondani. A csoportokon belül három kört rendeznek, s ezt követően az első két helyezett folytathatja, immár a feljutásért. Nem bánnánk, ha ebben mi is érdekeltek lennénk... A csapat névszponzort kapott, ez dupla motivációt jelent.

Ami a nyitányt illeti, a két új szerzemény közül Bogdán Pelé Alexandra a PMFC ellen nem játszhat, hiszen az NTE elleni edzőmeccsen agyrázkódást szenvedett. Pécsett nélküle is győzni akarnak az egerszegiek, ezért utaznak.

A ZTE FC csapata a Videoton elleni győztes kupameccsel hangoltak a rajtra és Pécsen sem akarnak hibázni vasárnap  Fotó: Pezzetta Umberto

Az NB II Nyugati csoportjában a Nagykanizsai TE 1866 viszont idehaza mutatkozhat be: elsőként a Pécsi VSK-t látja vendégül vasárnap 11 órától az NTE-pályán.

- Korábban Pécsre volt kiírva ez a találkozó, de megkerestek minket azzal, hogy a pályájuk foglalt és rendezzük inkább a meccset Kanizsán, s mi ebbe természetesen belementünk - adott magyarázatot a cserére Benedek József edző.

Monoron a Magyar Kupa-találkozón az NTE igencsak foghíjas kerettel tudott kiállni, a bajnoki rajtra azonban változhat ez a helyzet.

- Akkor még többeknek nem volt meg a sportorvosijuk és más elfoglaltság miatt is volt, aki nem tarthatott velünk. Most viszont már 2-3 cserejátékossal biztosan tudok számolni, de még most sem ideális a helyzetünk. Az elmúlt szezonban a PVSK ellen egyértelmű volt a párosítás eredménye a javunkra, így joggal remélhetem, hogy ezúttal is győztesen hagyhatjuk el a pályát. Fiatal átlagéletkorú ellenfélről van szó és szeretnénk is esélyességünket realizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!