Sport

2017.05.07. 17:53

A ZTE FC győzött, a nyártól Zoran Spisljak a vezetőedző

A labdarúgó NB II 34. fordulójában a ZTE FC együttese a már kiesett SZEOL SC-t fogadta és győzött. A mérkőzés után bejelentették: az egerszegi együttes munkáját a nyártól Zoran Spisljak irányítja.

Kerkai Attila

ZTE FC–SZEOL SC 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 611 néző. Jv.: dr. Kovács G. (Takács, Szécsényi).

ZTE FC: Szappanos – Króner, Kovács (Angyal, 75.), Forgács, Polényi, Deutsch – Szatmári, Nagy T. (Oláh, 64.), Kretz (Bedi, 10.) – Babati, Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

SZEOL: Prokop – Kéri, Vágó, Gál – Harsányi (Beretka, 61.), Búrány (Rácz, 70.), Mendebaba (Puskás Cs., 67.), Nagy R., Lévai – Ikonomu, Mihály D. Vezetőedző: Zoran Kuntic.

Gólszerzők: Bedi (30.)

Sárga lap: Bedi (42.), ill. Kéri (86.).

A ZTE FC szerdán nagyon fontos mérkőzést nyert meg Békéscsabán, hiszen négy vesztes találkozó után örülhettek győzelemnek a zalaiak. Vasárnap a már kiesett SZEOL SC volt a vendég, amely ellen ebben a helyzetben kötelezőnek tűnt győzelem kiharcolása egerszegi részről. A ZTE ismét az öt védős felállást választotta, a SZEOL pedig egyáltalán nem olyan csapat benyomását keltette, amely könnyen akarja megadni magát. A ZTE nem siettette a dolgokat, látványos futballt ugyan nem láttunk, de alapvetően a hazaiak akarat érvényesült. A 19. percben Szatmári 17 méteres bombáját ütötte ki a kapus, a kipattanó Babatihoz került, de centerezését lefülelték a védők. A 25. percben Bobál csúsztatását tolta szögletre Prokop, két perc múlva pedig Króner betörése után védett ismét nagyot a szegedi kapus. A 30. percben viszont Babati indítása után Bedi került helyzetbe, aki 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1-0. És, hogy vendéghelyzet se maradjon ki: a 33. percben jobb oldali beadás után Lévai fejelt kapura, Szappanosnak pedig bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

Fordulás után Bobál „tűnt el" a kapu előtt, az egerszegiek büntetőt reklamáltak, de mehetett tovább a játék. A SZEOL bátran futballozott, sőt az 53. percben Mihályi a leshatáron lépett ki, Szappanossal állt csak szemben, de az egerszegi kapusa bravúrral védett. Ami nagy mentés volt, és azt is megmutatta, hogy nem lankadhat a figyelem. A szegediek mélyen futballoztak, de gyors kontrákat vezettek, így egyértelműnek tűnt, hogy a ZTE-nek még egy gól nagyon kellett volna. A 64. percben csaknem jött is, de Szatmári a kapussal szemben állva mellé gurított...Ez a helyzet sokkal jobb megoldást érdemelt volna. A ZTE támadásaiban nagyon sok volt a pontatlanság ezért nem született újabb gól, hiszen az egerszegiek szinte folyamatosan támadtak. A ZTE FC végül nyert, de ennél sokkal simább is lehetett volna ez a győzelem..

A mérkőzés után jelentették be a ZTE FC vezetői, hogy a nyártól Zoran Spisljak lesz a csapat vezetőedzője. Az áprilisig a Békéscsaba munkáját irányító szakember a nyártól veszi át a csapatot és kettő plusz egy éves megállapodást kötöttek vele. Zoran Spisljak korábban a DVSC stábját is erősítette, és volt az Újpest vezetőedzője is. A jelenlegi szakvezető, Csató Sándor munkájára is számítanak a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!