Sport

2015.11.23. 16:23

A ZTE FC helyezése jó, de figyelni kell a "pontozásra"

Zalaegerszeg – A ZTE FC tartja magát a dobogón a labdarúgó NB II-ben és már csak egy forduló van hátra az őszi szezonból.

Kerkai Attila

Maga a harmadik hely nem rossz, de az is igaz: tarthatna előrébb is az egerszegi csapat – legfőképp pontszámban. A kék-fehérek szombaton Soroksáron léptek pályára, a gól nélküli találkozón egy pontot szerzett a ZTE FC, s az is több a semminél. Ahogy Csank János vezetőedző is értékelt, akár ki is kaphatott volna csapata, ugyanakkor nyerhetett is volna, hiszen a mérkőzés végi helyzetek alapján valóban eldőlhetett volna a találkozó a Soroksár, illetve a ZTE FC javára is. A mérkőzésnek ez volt az a szakasza, amely a korábbiaknál jóval élvezetesebbre sikeredett. A komoly labdabirtoklási előny ellenére viszont a ZTE FC támadójátékából hiányzott az átütőerő. Az, hogy a sérült Daru Bence nagyon hiányzott középről, nem lehet vitás, hiszen az NB II góllövőlistáját vezető egerszegi gólvágó azt már bizonyította, hogy sokszor a semmiből is képes betalálni. A ZTE FC megszokott játéka is megbomlott, s ahogy tudósításunkban írtuk, Városi Viktor Daru pozíciójában nem tudott annyira lendületes lenni, mint a szélen. Ám tudjuk, a sérülések miatt ez is egy kényszermegoldás volt.

A ZTE FC szombaton (16.00) Ajkán zárja az őszt és megőrizheti dobogós helyezését a téli szünetre. Ami abból a szempontból jó, hogy ott van az élbolyban, de persze lehetne valóban több pontja is, mint a jelenlegi 24. Azt számolgatni viszont, hogy mennyivel lehetne több a zalaiaknak, most már felesleges. Sokszor mondják, hogy a futball nem pontozásos sportág, de így a végére kissé előtérbe kerülhet ez is. A megszerezhető pontok száma ugyanis igencsak eloszlott a csapatok között. Nem kirívó módon és még csak nem is példátlanul, de mégis csak „összehozta” a mezőny tagjait. A listavezető és már őszi első Gyirmót sem lépett el „visszavonhatatlanul” a többiektől, továbbmenve, a második Budaörs és a 14. helyezett Ajka között is csak tíz pont a különbség. Talán a fentiek is megmagyarázzák, miért lesz a ZTE FC számára nagyon fontos az őszi utolsó mérkőzés Ajkán. Egyben nagyon nehéz is, hiszen amióta a két csapat az NB II-ben játszik, a zalaiak még nem tudtak nyerni a Veszprém megyei városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!