Sport

2016.04.23. 19:01

A ZTE FC kihagyásait könyörtelenül kihasználták

A labdarúgó NB II 24. fordulójában a ZTE FC együttese Szolnokon vendégeskedett, ahol 3-1-re kikapott és nagyon fontos pontokat hullajtott el.

Kerkai Attila

Szolnoki MÁV FC - ZTE FC 3-1 (1-0)

Szolnok, 800 néző. Jv.: Nagy R. (Galán, Punyi).

Szolnok: Somogyi - Villám, Kovács O. (Tóth P., 92.), Vermes,   Fritz – Kenderes (Lengyel, 59.), Nagy I, Papp Sz. – Rokszin (Urbin, 84.), Balajti, Gajdos.  Vezetőedző: Csábi József.

ZTE FC: Kovács D. – Simonfalvi (Koller, 46.), Forgács, Gyagya, Nagy T. - Patvaros, Wittrédi (Szakály, 69.), Bedi – Babati (Horváth R., 55.), Daru, Városi. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Kovács O. (34.), Balajti (47.), Nagy I. (52.), ill. Nagy T. (86.).

Wittrédi Dávid, a ZTE FC játékosa a szolnokiak gyűrűjében a szombati találkozón Fotó: Szekeres Péter

34. perc:  Balajti sokadszor cselezett jól a bal oldalon, végül a középen helyezkedő Kovács Olivérhez passzolt hátra, aki egy csel után 23 méterről a kissé kint álló Kovács D. felett a léc alá lőtt, 1-0.

47. perc: Először úgy tűnt, hogy Rokszin elügyetlenkedi lehetőségét, de a jobb oldalon Villám visszaszerezte a labdát, majd higgadtan visszagurított, Balajti egy laza csellel elfektette Gyagyát  és 11 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0.

52. perc: Gyagya ügyetlenkedett egy előre passznál, Gajdos visszasarkazta a labdát, az érkező Nagy I. pedig 12 méterről  laposan bal alsó sarokba passzolt, 3-0.

86. perc: Szakály bal oldali szögletét az ötösről Nagy T. fejelte a kapu közepébe, 3-1.

A ZTE FC jól kezdte a találkozót, de aztán kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A Szolnok aztán egy jól eltalált lövéssel jutott előnyhöz, de a zalaiaknak semmit sem kellett feladniuk.  A második félidő elején aztán a ZTE FC védelmének kihagyása miatt háromgólos hátrányba került és innen már nem volt visszaút. A zalaiaknak csak a  becsületgólra futotta erejéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!