Sport

2017.05.19. 16:55

A ZTE FC megtörné a "csákvári átkot"

A labdarúgó NB II 36. fordulója következik, a ZTE FC pedig olyan ellenfelet fogad, amely a kiesés elkerüléséért harcol, ráadásul a Csákvár egyfajta mumusa is az egerszegieknek, hiszen az eddigi hét egymás elleni összecsapásukból mindössze egy mérkőzésen nyert a ZTE FC. A vasárnapi találkozó 18 órakor kezdődik a ZTE Arénában.

Kerkai Attila

A két csapat közös múltja a 2012/13-as szezonban kezdődött, amikor a ZTE FC kiesett az élvonalból. Akkor ősszel a Csákvár 2-0-ra legyőzte az egerszegieket, majd a tavaszi körben a ZTE FC egy 4-0-s győzelemmel vágott vissza. A Csákvár abban a szezonban kiesett, de a 2014/15-ös bajnokságban már újra NB II-es volt. Azóta valóban átok ül a ZTE FC együttesén, ha a Csákvárral mérkőzik, mert nem sikerült ellene nyerni. Öt mérkőzést játszottak egymással, ebből két döntetlen és három győzelem a Fejér megyeiek mérlege. Vagyis, 2013. május 18. óta az egerszegieknek nem sikerült nyerniük a Csákvár ellen.

Bedi Bence, a ZTE FC középpályása legutóbb a SZEOL SC ellen győztes gólt lőtt
Fotó: Pezzetta Umberto

Az őszi, csákvári találkozón úgy született 2-2, hogy a ZTE FC szinte már megnyerte a mérkőzést, de a 90. percben Molnár Tibor pontot mentett csapatának. A vasárnapi vendégek most olyan helyzetben vannak, hogy számukra létkérdés minden pont, hiszen a kiesés elleni harcban érdekeltek. A ZTE FC viszont három mérkőzés óta csak nyer és nem kérdés, hogy most is erre készül. Csakhogy, a Csákvár az ellenfél...

- A szokásos ritmusban edzettünk, annyi különbséggel, hogy Szappanos Péter kapus e héten sem edzett, és nem is számíthatok rá vasárnap - említette Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője. Az együttes első számú kapusa a SZEOL SC elleni mérkőzésen éppen az egyik nagy védésénél esett az oldalára, ami bevérzett és még mindig harcképtelen. - Hazai pályán játszunk, de olyan ellenfél lesz a riválisunk, amely pont és pontok szerzésével még reménykedhet, hogy megmenekül a kieséstől. Ezért lesz nagyon veszélyes a Csákvár, amely egységes, fegyelmezett csapat. Számunkra viszont a legutóbbi három sikerrel újra megnyílt az út, hogy az év eleji célkitűzést, vagyis a legjobb hatba kerülést még elérjük. Három mérkőzés vár még ránk, egyik sem lesz könnyű, de a maximumot akarjuk kihozni belőlük.

SORSDÖNTŐ FORDULÓ KÖVETKEZIK

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa az NB II-ben. Az éllovas Puskás Akadémia egy ponttal is első lehet, de akár úgy is, ha kikap a Ceglédtől. Ez utóbbihoz az is szükséges, hogy a Kisvárda, a Balmazújváros és a Soroksár ne nyerjenek ebben a fordulóban.

A kiesés szempontjából is eldőlhet egy újabb kérdés a hét végi fordulóban. A SZEOL után búcsúzhat a Cigánd is, ha nem nyer Balmazújvárosban.

A 36. forduló programja. Vasárnap, 16.45: Budaörs-Soroksár SC. 18.00: Balmazújváros-Szolnoki MÁV, ZTE FC-Csákvár, Mosonmagyaróvár-Cigánd, Siófok-SZEOL SC, Nyíregyháza-Békéscsaba, Dorog-Sopron, Szeged 2011-Kisvárda, Cegléd-Puskás Akadémia, Vác-Kozármisleny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!