Sport

2017.03.19. 13:59

A ZTE FC négy gólt lőtt a Balmazújvárosnak

Vasárnap a labdarúgó NB II 26. fordulójában a ZTE FC a dobogós Balmazújvárost fogadta és hazai szempontból a legnagyobb kérdés az volt, hogy az egerszegiek győzelemmel tudják-e feledtetni a Cegléd elleni kudarcukat. Sikerült, a ZTE 4-1-re győzött.

Kerkai Attila

ZTE FC – Balmazújváros 4-1 (2-0)

ZTE-stadion, 824 néző. Jv.: Pintér (Kóbor, Király).

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch (Oláh, 87.) – Nagy T. - Babati, Végh (Ágoston, 67.), Bedi, Paudits (Szatmári, 90.) – Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Balmazújváros: Horváth L. - Bokros, Rus, Papp, Németh Á. - Kapacina, Hadházi, Sigér, Virág (Belényesi, 46.) – Farkas B. (Szécsi, 76.), Fekete (Vólent, 69.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Paudits (31., 58.), Nagy T. (45.), Angyal (63.), illetve Szappanos (72., öngól).

Sárga lap: Deutsch (19.), Króner (38.), Nagy T. (48.), illetve Papp (49.), Sigér (49.).

Kiállítva: Horváth L. (75.).

Tulajdonképpen vasárnap ebédidőben rendezték a találkozót, ami alaposan meglátszott a nézőszámon. Mindenesetre egy élcsapat, a harmadik helyezett Balmazújváros vendégeskedett Egerszegen, a hazaiak pedig szerettek volna bizonyítani. Ami nem ígérkezett könnyű feladatnak, s az már az elejétől látszott, hogy a Balmazújváros egységes, masszív csapat.

A 7. percben viszont Nagy Tamás csaknem bevette a kaput, ám fejese a kapufáról pattant vissza, így a ZTE  tovább támadhatott a vezetésért. Alapvetően ugyanis az egerszegiek próbálták irányítani a játék menetét, miközben a vendégek jól szűrtek, így zalai helyzet nagyon nem adódott.  Egészen a 31. percig, amikor előbb Végh lövése még kijött a kapu előteréből, de a ZTE megtartotta a labdát, Paudits kapta a balösszekötő helyén és  7 méterről laposan helyezett a kapuba, 1-0. A télen Csákvárról érkezett támadó első zalai találatát szerezte, s ha jobban összpontosít,  két perccel később duplázhatott volna, de 15 méterről fölé durrantott.

Az egerszegiek vezettek és jobban is játszottak ellenfelüknél. Nyomatékosítandó mindezt még a szünet előtt újra betaláltak. A 45. percben Babati bal oldali szögletét Króner fejelte vissza a kapu elé,  Nagy Tamás pedig négy méterről a hálóba bólintott, 2-0.

A második félidőt úgy kezdte a Balmazújváros, hogy látszott rajta: semmit nem adott fel. A 48. percben Farkas 24 méteres szabadrúgását a jobb alsó sarokból „kapta ki” Szappanos. Élénkebb lett a találkozó, s jóval agresszívebb futballra váltott a vendégcsapat. Az 57. percben zalai helyzet következett, amikor Bobál pörgetett Deutsch elé, aki a kapu elé érve lőtt, de a kapusban elakadt a labda.   Az 58. percben is, de aztán...

Bobál szerzett labdát a jobb oldalon, a 16-oson belülre cselezte magát, végül laposan centerezett, Paudits négy méterről lőtt, Horváth kapus kezén fennakadt a labda, de Paudits korrigált  és két méterről  már nem hibázott,  3-0. És ezzel nem volt vége. A 63. percben teljesen kitámadott a Balmazújváros, Angyal és Bobál gyakorlatilag ketten indultak teljesen tisztán a vendégek térfelén, végül Angyal egy csellel elfektette a kapust és ballal,  12 méterről a kapu közepébe tekert, 4-0.

A mérkőzés gyakorlatilag itt eldőlt, de a Balmazújváros nem mondott le  a gólról. A 70. percben Farkas Balázs 22méteres szabadrúgása a felső lécen csattant, a vendégek pedig továbbra is támadó szellemben futballoztak. A 72. percben egy bal oldali szöglet után megcsúsztatták a labdát, Szappanos nem fért hozzá, s gyakorlatilag saját kapujába ütötte a labdát, 4-1. A 75. percben Bobál játszotta tisztára magát, 14 méterről a felső lécet találta el, a kipattanóra érkezett Babati, akit Horváth László kapus elgázolt.

A hálóőrt kiállította a játékvezető, a megítélt büntetőt Bobál lőtte, de a csereként beállt Szécsi kivédte. Bobálnak nem jött össze a gól, pedig látszott rajta, hogy nagyon szeretne betalálni. A ZTE a hátra lévő időben már nem nagyon erőltette a támadásokat, számára ezen a találkozón a győzelem volt a fontos, amit biztosan szerzett meg, ráadásul egy dobogós csapat ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!