Sport

2016.04.18. 15:18

A ZTE FC-nek lökést adhat ez a győzelem, de a feszültség nem enyhül, sőt..

Zalaegerszeg - Hatványozottan fontos győzelmet aratott a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap a Sopron ellen, s a magyarázatért elég csak a táblázatra pillantani. A második helyezésért óriási harc kezdődött.

Kerkai Attila

A Sopront 1-0-ra legyőző ZTE FC jelenleg a második, mögötte egy ponttal a Mezőkövesd következik, s hárommal lemaradva a Kisvárda. S ha már itt tartunk: a következő fordulóban a Kisvárda fogadja a Mezőkövesdet, a ZTE FC pedig Szolnokra utazik. Fontosságát tekintve legalább annyira lényeges lesz ki, milyen eredményt ér el, és a feszültség sem csökken.A ZTE FC sikere nagyon nehezen született meg a Sopron ellen, ráadásul nem „mindennapi” góllal.

Babati Benjamin (az előtérben) Városi Viktor (középen) csak összehozták a ZTE FC győztes találatát a Sopron ellen vasárnap. Volt benne szerencse, de a zalaik szempontjából ez most már mellékes... Fotó: Pezzetta Umberto

Előtte a zalaiak bár tették a dolgukat, de nem igazán meggyőző játékkal, ami egyértelműen a taktikailag jól felkészült és felkészített Sopronnak kedvezett. Ha jobban összepontosít a vendégcsapat, akár meg is lephette volna a zalaiakat. Aztán a 86. percben Koller jó előkészítése után Babati lőtt, a labda Városit találta telibe, akiről végül az ellenkező irányba mozduló kapus mellett a kapuban kötött ki. A helyszínen nehéz volt megállapítani, hogy Babati lövése mennyire tartott kapura, hiszen Városin jelentősen irányt váltott, de a felvételek alapján azért nem volt annyira „reménytelen” az első próbálkozás sem. De nézzük, miként látja ezt a legilletékesebb, vagyis Babati Benjamin, akit Telkiben értük utol. Csapattársával, Bedi Bencével az U21-es (perspektíva) válogatott edzőtáborában van jelenleg és szerdáig ott is készül.

- Szögezzük le, hogy teljesen mindegy ki került be a jegyzőkönyvbe gólszerzőként, itt az a lényeg, hogy a kapuba jutott a labda - kezdte ezzel Babati Benjamin. - Ott, a helyszínen úgy éreztem, hogy kapura megy a lövésem, hiszen láttam azt a helyet, amit meg lehet célozni, de utólag megnézve a felvételeket, lehet, hogy valamivel mellé ment volna. Ami biztos, és tény, hogy Városinak bele kellett érnie a lövésbe, hogy a kapuba jusson.

Babati Benjamin hozzátette: csakis a győzelem számított csapatának vasárnap, de ahogy mondta, nem volt könnyű ellenfél a Sopron.

- A Sopron nem az a brigád, amelyiket minden második csapat le fog győzni, ezért volt nehéz felülkerekedni rajta - folytatta Babati Benjamin. - Ami a problémánk, hogy az edzéseken tapasztalt jó játékot még nem tudjuk átültetni a bajnoki meccsekre. Talán azért, mert ilyen helyzetben még nem volt ez a társaság, hogy a feljutásért harcoljon, s ez is közrejátszhat ebben. Ám ez a siker most kell, hogy lökést adjon, hiszen ha végig hiszünk a sikerben, akkor mindig adódik egy lehetőség rá, hogy elérjük. Harcoltunk most is keményen, és nem adtuk fel, ami bejött a végén.

A találkozón után némi riadalmat okozott, hogy Daru Bence nem érezte jól magát és még az agyrázkódás gyanúja is felmerült vele kapcsolatban. A második félidőben egy alkalommal rúgást kapott a fejére, ápolni kellett és az orra is vérzett. Később kiderült, hogy nincs nagyobb baj, úgyhogy ő is készülhet a Szolnok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!