Sport

2017.04.18. 17:01

A ZTE FC-nél többekkel is tárgyalnak

Zalaegerszeg - A sportnapilap értesülése szerint az NB II-ben szereplő ZTE FC-nél a holland Jasper de Muijnck a kiszemelt a szakmai munka irányítására.

Kerkai Attila

Annyit megtudtunk, hogy a szakember a Soroksár elleni találkozón Egerszegen járt, de nem ő lehet a befutó, ha egyáltalán váltanak.

Jasper de Muijnck annyiban nem ismeretlen a magyar futballközegben, hogy a Bp. Honvéd utánpótlását biztosító Magyar Futball Akadémián volt szakmai igazgató, ahonnan távozott. A holland szakember valóban járt a ZTE FC-nél, de másokkal is tárgyalnak, mindezt Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója árulta el érdeklődésünkre.

Merthogy megkerestük a kék-fehéreket, hiszen ha már Csató Sándor utódját keresik, az nem biztos, hogy a bajnokság hátralévő részére megkönnyíti a szakvezető helyzetét. Ágoston Zoltán szerint azért nem ennyire fekete és fehér a helyzet.

- Jasper de Muijnck munkásságát ismerjük és nagyban összevág a mi törekvéseinkkel, ezért is hívtuk meg, hogy találkozzunk - mondta el érdeklődésünkre a klubigazgató. - Ám nem csak vele vagyunk kapcsolatban, másokkal is, s most annyit mondhatok, hogy a holland szakember nem valószínű, hogy nálunk folytatná. A szakmai munkát mindenképpen szeretnénk erősíteni, de nem feltétlen úgy, hogy a vezetőedzői posztra keresünk szakembert. Csató Sándor a tárgyalásaink ellenére a nyártól ugyanígy maradhat is a posztján. Tovább szeretnénk erősödni, s ha olyan, a futballban tapasztalt szakembert tudnánk megnyerni törekvéseinknek, akkor a szakmai stábba érkezhet új ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!