Sport

2016.08.04. 18:20

A ZTE FC otthona egyre szebb lesz

Zalaegerszeg - A hazai bajnoki nyitány előtt stadionbejárást tartottak csütörtökön a ZTE Arénában.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata a 2. fordulóban vasárnap 19 órától a Siófok együttesét fogadja, s a balul sikerült nyitány után győzelmet szeretne ünnepelni hazai közönség előtt a csapat. Ez is elhangzott a tegnapi stadionbejáráson, amin az épülő létesítmény pillanatnyi állapotáról is szó esett.

Végh Gábornak, a ZTE FC többségi tulajdonosának invitálására a sajtó képviselőit elsőként éppenséggel a stadion mögé hívták, hiszen ott is van látnivaló. Gyakorlatilag elkészült a régi edzőpálya helyén a 20 ezer négyzetméteres edzőfelület, ami ideális feltételeket nyújt majd az első csapat és az utánpótlás gyakorlásaira. A terület is része a fejlesztési tervnek, amit a klub megfogalmazott, s eltervezett.

Balról Csató Sándor vezetőedző, mellette Vigh László országgyűlési képviselő és Végh Gábor többségi tulajdonos, aki éppen a munkálatok jelenlegi állásáról tájékoztatja a vendégeket Fotó: Pezzetta Umberto

Végh Gábor ismertetőjében elmondta: a stadion mögötti részen egy szabványos labdarúgópálya mellett több kisebb edzőfelület lesz kialakítva, ami immár zöldell, hiszen gyepszőnyegezés a végénél tart.

Ezt követően pedig immár bent a stadionban folytatódott a tájékoztató. Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy épül és szépül a létesítmény, hiszen - mutatta - immár az új, északi lelátó tetőszerkezetének tartópillérei is a helyükön vannak és kezd kialakulni a stadion végleges látványa. A politikus megjegyezte: abban bízik, hogy idehaza a második fordulóban győztesen hagyja el a csapat a pályát.

Amire a jelen lévő Csató Sándor vezetőedző is egyetértően bólintott. A szakvezető szerint a Mosonmagyaróvár elleni vereség után más meccsnek kell következnie, s az a céljuk, hogy hazai pályán győzzenek. Mint jelezte: fiatalításba kezdtek, ami rögös, ugyanakkor szép út is. Fiataljaikban bíznak, hiszen tehetségesek, ezért is dolgoznak velük annyit.

A stadion befejezéséről Végh Gábor osztott még meg néhány részletet velünk. Mint mondta, voltak ugyan be nem tervezett esős időszakok, de így előbbre járnak a munkálatokkal, mint amit terveztek. Az északi lelátó befedése augusztusban befejeződik, utána jön a székezés, október elejére pedig a teljes felújítással végezni akarnak. Így például a jelenleg is épülő fogadóépülettel, aminek az építése is jól halad.

Volt alkalmunk bekukkantani a főépületbe, ami gyakorlatilag kész. Az irodák, a vendégszobák, a vizesblokkok mind, akár már most használatbavehetők lennének, csupán a még zajló munkálatok miatt nem lehet költözni.

Viszont megállapítható már most: a ZTE-stadion kívülről és belülről is szép lesz.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!