Sport

2016.05.13. 11:41

A ZTE FC szombaton ott folytatná, ahol abbahagyta

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE FC együttese szombaton 19 órától a Szeged ellen ott szeretné folytatni, ahol múlt vasárnap abbahagyta. A Gyirmóttal szembeni szép sikert kívánják meglovagolni és a cél egyértelmű: újra nyerni akarnak.

Kerkai Attila

Mondjuk mást nem is tehet a ZTE FC, hiszen csak győzelmekkel tudja magát versenyben tartani a feljutásért. Továbbra is hazai pályán vívja mérkőzéseit az egerszegi csapat, amely jobb előjelekkel készülhet az újabb csatára, mint legutóbb.

- Szerencsére egyre kevesebb a sérült, így két hét után először fordult elő, hogy csak egyetlen játékos nem tudott velünk edzeni - mondta el ifj. Mihalecz István vezetőedző az újabb fellépésük előtt. - Nagy Tamás játéka is elképzelhető, ami azért fontos, mert Króner Martin egymeccses eltiltást kapott, így a védelem összeállításánál vele is számolni lehet.

Szappanos nézi a gyirmóti Vass „talajgyakorlatát”. A kapusra is szükség van a ZTE FC stabilitásához. Fotó: Katona Tibor

Hangulati szempontból sem mindegy, hogy miként készül a ZTE FC, de a szakvezető úgy értékelte a helyzetet, hogy ebben is van javulás.

- Az elmúlt két hétben a mélységeket és magasságokat jártunk meg, de bízom abban, hogy most már az önbizalom is visszatért - mondta. - A Gyirmót elleni sikert én bravúrosnak nevezem, de ez csak akkor ér valamit, ha a Szeged elleni mérkőzésünket is megnyerjük. Kissé kiszámíthatatlan csapat a Tisza-parti: legyőzte a Balmazújvárost éppen a legutóbbi fordulóban, ugyanakkor képes volt kikapni is a Dunaújvárostól hazai pályán... Egy biztos, hogy nagyon jól kontrázó gárda. Mi azt akarjuk játszatni a csapattal, amit tud, s ehhez a Gyirmót elleni mutatott felfogás áll közelebb. Kell a stabilitás, ez nagyon lényeges, és amit tudunk, azt lehetőleg hiba nélkül kivitelezzük. Itthon nyerni kell, ez nem lehet kérdés, s abban bízom, hogy a fittségi és erőnléti állapota is jobb most a társaságnak, hiszen mint említettem, a héten már alig akadtak sérültek.

A ZTE FC jelenleg a tabellán a harmadik helyet foglalja el, a Szeged a kilencedik. A mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!