Sport

2016.10.05. 13:23

A ZTE FC tehetséges fiatalja, Csóka Dániel a válogatottban is bizonyít

Zalaegerszeg- A hét elején Dabason zárult az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik selejtezőcsoportjának küzdelme. Magyarország Hollandia mögött továbbjutott az elitkörbe, a sikernek pedig részese volt Csóka Dániel, a ZTE FC ígéretes labdarúgója is.

Kerkai Attila

A Szélesi Zoltán vezette magyar U17-es válogatott Liechtensteint és Dániát legyőzve biztosította továbbjutását, a hétfői, Hollandia elleni találkozónak már nem volt tétje, hiszen a két veretlen és továbbjutott együttes lépett pályára, amiben a hollandok nyertek.

 

Csóka Dániel (fehérben) a minapi, Dabason rendezett Hollandia elleni Eb-selejtezőn koncentrál Fotó: MLSZ


A magyar válogatott ezzel bejutott a tavaszi elitkörbe, és a horvátországi újabb csoportselejtezőben már az Eb-részvétel kiharcolása lesz a tét. Remélhetőleg Csóka Dániellel, a ZTE FC tehetsége játékosával kiegészülve, aki jelenleg stabil tagnak számít a magyar U17-es válogatottban. Dani igazi sportos család tagja, hiszen édesapja az a Csóka Zsolt, aki több mint háromszáz NB I-es mérkőzésen állt a ZTE FC védelmének tengelyében, édesanyja Molnár Anita NB I-es kosárlabdázó, nagybátyja pedig Molnár Balázs szintén a ZTE FC-ből, akit ugyanígy nem kell bemutatni. A remek adottságú - áprilisban múlt 16 éves - Csóka Dániel 187 cm magas, atletikus alkatú futballista, s nem is tagadja, sokat jelentett számára a szülői, családi háttér. 

Szüleim élsportolók voltak, ez sok minden meghatározott és az is, hogy édesapámmal gyermekkoromban sokszor futballoztunk, majd később már egyéni képzést tartott nekem - hallottuk Csóka Dánieltől, akit a mostani siker kapcsán kerestünk meg. - Édesanyám szintén sportoló volt, akinek az öccse Molnár Balázs, szóval kellőképpen sportos családba születtem. A válogatottba áprilisban kaptam először meghívást, s onnantól gyakorlatilag már az összes összetartáson számítottak rám. Így az Eb-selejtezőkön is játszottam, s Szélesi Zoltán edzőnkkel az élen, mi is nagyon örültünk a továbbjutásnak. Csóka Dániel - mi mást is játszana - a válogatottban belső védőként szerepelt, ám elárulta, a ZTE FC-ben inkább a védelem bal szélén játszik. 
A terveiről annyit mondott: édesapja és nagybátyja karrierjéhez hasonlóban bízik. - Természetesen én is szeretnék minél magasabb szinten futballozni - árulta el a Kölcsey-gimnáziumban idén 10. osztályos fiatal. - Az élvonalban, és külföldön is szeretném kipróbálni magam. Az motivál, hogy minél magasabb szintet érjek el, s külföldi meghívásom is van próbajátékra.

Címkék#zte#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!