Sport

2016.12.02. 15:05

A ZTE FC vasárnap a Kozármisleny vendége

Zalaegerszeg - Pénteken sorsoltak a labdarúgó Magyar Kupában és a nyolcaddöntőben a ZTE FC az Újpest együttesével találkozik. Ám majd csak jövőre, éppen ezért ennél sokkal fontosabb egyelőre még a vasárnapi (15.00), Pécsen rendezendő Kozármisleny elleni bajnoki találkozó.

Kerkai Attila

Pénteken reggel tartották az MK sorsolását és a ZTE FC - ahogy tavaly, amikor a lilák jutottak tovább - az idén is összekerült az Újpesttel. A két mérkőzést majd csak tavasszal, pontosabban február 11-én, illetve március 1-jén rendezik, az első mérkőzésen a ZTE FC a pályaválasztó.

Vasárnap viszont egyelőre jóval fontosabb lesz a Kozármisleny elleni bajnoki. Csató Sándor vezetőedző a kupasorsolásról annyit elmondott, nem bánja, hogy élvonalbeli ellenfelet kaptak, hiszen a tavaszi idény előtt jó erőfelmérő lesz ez csapatának.

Deutsch Bence vezeti a labdát, aki eltiltása után visszatérhet és ez is nagy segítség most csapatának  Fotó: Katona Tibor

A Kozármislennyel így máris akad egy közös pont, hiszen az Újpest szerdán a mislenyieket búcsúztatta az MK-ban, méghozzá büntetőkkel. Csató Sándor véleménye is az, hogy emiatt sem szabad kiindulni abból, hogy a Kozármisleny rossz szériában van (legutóbbi öt meccsén négy vereség és egy döntetlen a mérlege).

- A Kozármisleny jobb csapat annál, mint ahol jelenleg áll, nálam ebben a mezőnyben középcsapatnak számít - vélekedett Csató Sándor. - Ezért nem szabad kizárólag a legutóbbi eredményekből kiindulni. Számunkra nagyon jól jött a szerdai balmazújvárosi kupasiker, hiszen vereség után voltunk. Nagyon kell a három pont, vannak sérültjeink, de akit csak tudunk, mindenkit hadrafogunk erre a fontos találkozóra, mert minden erőnket mozgósítani kell.

Csató Sándor nem felejtette el megemlíteni, hogy a Kozármislenyben akadnak játékosok, akik számára plusz motivációt is jelent ez a találkozó. Városi Viktor és Wittrédi Dávid a nyáron a ZTE-től került a baranyai csapathoz, Kocsis Adrián már korábban, Pajor Imre pedig jelenleg kölcsönben szerepel a baranyaiaknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!