Sport

2016.11.18. 17:15

A ZTE FC vasárnap Csákváron végre nyerne is

Zalaegerszeg - Egy jó szériában lévő csapatnál a bajnoki szünetnek nem mindig örülnek, míg a negatív előjelű sorozatban lévő együtteseknél talán még jól is jön.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es együttese most az előbbiek csoportjába tartozik, amely a kéthetes bajnoki pauzát követően vasárnap 16 órától Csákváron folytatná eredményes sorozatát.

A ZTE FC együttese négy mérkőzés óta veretlen úgy, hogy ebben a szériában is csupán egy döntetlenje van. Csató Sándor vezetőedző együttese tehát lendületben van, de persze a mostani NB II olyannyira kiegyenlített, hogy bárhol, bármikor közbejöhet egy-egy előre be nem tervezett pontvesztés, illetve vereség. Mondjuk Csákvár például az a helyszín, ahol egyetlen csapat sem mehet biztosra, hiszen a Fejér megyeiek az ősszel hazai pályán még nem kaptak ki.

A ZTE együttesében a fiatal Kretz Bálintnak  (kékben) is egyre több szerep jut. Vasárnap Csákváron minden bizonnyal kap feladatot Fotó: Szekeres Péter

Ám előbb Csató Sándort arról kérdeztük, mennyire volt hosszú a szünet.

- Hosszúnak nem volt az, de annak tűnt, főleg úgy, hogy adtunk a srácoknak pár nap pihenőt, aztán a múlt héten elmaradt a Slaven Belupo elleni tervezett edzőmeccsünk, így újabb, ezúttal kényszerpihenő következett - válaszolta a ZTE FC vezetőedzője. - Összességében viszont kihasználtuk, a héten már bajnoki ritmusban készültünk. Kiengedni pedig még nem szabad, hiszen a kupameccsel együtt még öt találkozó vár ránk az ősszel, így az edzések intenzitásából nem lehetett visszavenni.

Rátérve a soros ellenfélre, a Csákvár FC honlapján is olvasható, hogy a ZTE FC eddigi látogatásait zalai szempontból még soha nem kísérte siker a településen. Sőt, a tavalyi bajnokságban a Csákvár oda-vissza legyőzte a kék-fehéreket. Továbbmenve, a hazaiak kapuját az a Kovács Dániel védi majd, akit a ZTE FC adott kölcsön a Fejér megyeieknek. Mint Toldi Gábor, a Csákvár vezetőedzője is jelezte: az egerszegiek nem éltek a megszokott opcióval, hogy a kölcsönadó ellen nem szerepelhet kapusuk, úgyhogy Dani védeni fog.

- Egyfajta mumusnak tartják magukat a csákváriak, ha a ZTE-ről van szó, de bízom benne, hogy ponttal vagy pontokkal távozunk majd - folytatta Csató Sándor. - A Csákvár továbbra is az a csapat, amely jó kapcsolatot ápol a Puskás FC-vel, így ebben a szezonban is vannak fiatal kölcsönjátékosaik Felcsútról. Akik motiváltak, mert lehetőségük van megmutatni magukat és nagyon kellemetlen ellenfél hazai pályán a Csákvár mindenkinek.

Eltiltott nincs a ZTE FC-nél, sérültek viszont még igen. Annyit megtudtunk, hogy Anatolis-Alexis Sundas válla nem jött rendbe, így nem játszhat és a fiatal Hegedüs Tamás sem, akinek a sarokcsontja gyulladt be, s úgy néz ki, hogy az ősszel már nem léphet pályára. Végh Gábor a korosztályos bajnokságban egyre többet tud játszani, Bedi Bence pedig már teljes értékű munkát tud végezni, de az ő esetében ott van a sok kihagyás és meccshiány. Csató Sándor szerint kettejük közül a visszatéréshez leginkább Végh áll közelebb, akár már egy hét múlva újra csapattag lehet.

A labdarúgó NB II 17. fordulójának programja. Vasárnap, 13.00: Szolnoki MÁV-Balmazújváros, Soroksár-Budaörs, Cigánd-Mosómagyaróvár, SZEOL FC-Siófok, Kisvárda-Szeged 2011. 16.00: Csákvár-ZTE FC, Békéscsaba-Nyíregyháza, Sopron-Dorog, Puskás Akadémia-Cegléd, Kozármisleny-Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!