Sport

2016.03.02. 19:00

A ZTE KK bevette a Körmend várát is! (frissítve)

Szerdán a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a sportág hazai viszonylatában az egyik, ha nem a legnagyobb presztízsű rangadót rendezték Körmenden, ahol a Zalakerámia-ZTE KK vendégszerepelt. A telt ház előtt rendezett derbin az egerszegiek nagy győzelmet arattak.

Kerkai Attila

Egis-Körmend – Zalakerámia-ZTE KK  76-81 (16-23, 24-25, 17-21,  19-12)

Körmend, 2300 néző. Jv.: Benczur, Boros, Tőzsér.

Körmend: Channels 17/3, Petty 26/9, McKinney 14/6, Ferencz 2, Duinker 5/3. Csere: Tóth N. 2, Lakosa 6/3,  Farkas 2. Vezetőedző: Teo Cizmic.

ZTE KK: Kinney 17/12, Govens 17/12, Kerpel-Fronius 12/6, Mohácsi 3/3, Pantelic 9/3. Csere: Balmazovic 15/6, Velkey 5/3, Fekete V. 3/3.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Channels (39.), illetve Govens (37.).

A ZTE KK a második, míg a házigazda Körmend az ötödik helyről várhatta a derbit, s a zalaiaknál bemutatkozhatott  az új szerzemény, a szerb Stefan Balmazovic. A hangulat a megszokott  volt most is a körmendi csarnokban: az egerszegi szektor színültig megtelt, és persze a hazai tábor sem maradt otthon... Djordje Pantelic aztán egy palánkos triplával nyitott, amit Mohácsi toldott meg eggyel, de Kinney sem maradt  el tőlük. Közben két hazai kosár is esett, de amikor az 5. percben Govens is távolról talált be, 4-14-et mutatott  az eredményjelző. Kezdésnek kitűnő alapot szolgáltatott a zalaiaknak mindez, s mintha csak otthon játszott volna a ZTE KK, Govens ugyanis olyan „otthonosan" vágott be újra egy triplát (6-19), úgyhogy elmondható volt: megsorozta a zalai csapat a  Körmendet. A folytatásban azért nem ment minden ilyen simán, hiszen a vasiak egy időkérést követően rendezték a soraikat, de maradt a vendégelőny. Pályára lépett a ZTE-ben Balmazovic  is, s ugyan zárkózott a Körmend, de a második negyed elején Velkey és Fekete triplája visszaállította a tíz pont feletti előnyt (18-29). A vasiak nagyon keményen  kezdték védeni a ZTE külső dobásait, kevés pont esett a mérkőzés ebben a szakaszában, de körmendi oldalon is. Kinney  fontos triplát dobott, de a vasiak agresszívebb játéka összességében megtörte a ZTE lendületét (17. p.: 32-37).  Ám igazi rangadót játszott a két csapat, így garantálható volt az izgalmas folytatás (40-48).


Az első félidő végére nyilvánvaló lett, hogy hazai oldalon Cole Dickerson sérülése nem jött rendbe, legalábbis melegített, de nem lépett pályára,  s ugyan mi oka lehetne más ennek. Ahogy a ZTE csapatkapitánya, Gáspár Dávid is, akinek, mint megtudtuk, ismét a térde rakoncátlankodik. Az első félidő 12 zalai triplája ekkor látszott, hogy milyen jól jött, ugyanis már nem jutott annyi lehetőséghez a ZTE. Petty hármasával pedig a Körmend feljött 45-48-ra. Balmazovic egy palánk alóli kosárral talált be először, amire ráduplázott, aztán egy hármast is bevágott,  csapata szempontjából a legjobbkor (45-55). Az, hogy a ZTE egy pillanatra sem adta ki kezéből a vezetést, mindenképpen önbizalommal tölthette el az utolsó negyedre. Balmazovic pedig egyre határozottabb lett a kezdeti bizonytalansága után, szerezte a pontokat (32. p.: 57-71), Bencze Tamás pedig egyre többször mutatta játékosainak: nyugi... Merthogy a Körmendnek volt már inkább sürgős, és egyre többet hibázott a házigazda. A  37. percben aztán  63-76-os állásnál a vasiak hihetetlen agresszív letámadásra váltottak át, és másfél perccel a vége előtt 71-76-ra feljöttek, de a ZTE KK kivédte ezt a próbálkozást, amihez kellettek Pantelic lepattanói is. Az egerszegiek végig vezettek és nyertek, és  most már szinte biztos, hogy ott lesznek  a középszakaszban a legjobb öt között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!