Sport

2014.10.30. 20:55

A ZTE KK és a ZTE NKK újra itthon játszik

Zalaegerszeg - Ismét kettős kosárlabda-mérkőzést rendeznek pénteken az élvonalbeli bajnokságban Egerszegen. Ezen a napon a ZTE NKK női együttese 16.30-tól az MTK-Budapestet fogadja, majd következik a férfi pontvadászat örökrangadója, a 19 órától rendezendő Zalakerámia-ZTE KK -Egis Körmend derbi.

Kerkai Attila

Az NB I A-csoportos női bajnokságban eddig mindkét mérkőzését elveszítette a ZTE NKK, de nem kell ezen csodálkozni: a címvédő PINKK Pécs és a trónkövetelő Sopron voltak Gáll Tamás együttesének eddigi ellenfelei. Pénteken 16.30-tól egy elvileg könnyebb feladat vár az egerszegiekre.

- Két nehéz mérkőzés után egy jó és erős magyar játékosokkal rendelkező MTK látogat hozzánk - mondta Gáll Tamás, amikor az esélyekről kérdeztük. Az elmúlt mérkőzéseken sok pontot kaptunk, ami nem feltétlen csak a jóval nagyobb tudású ellenfelek érdeme volt, hanem a mi védekezésünk sikerült gyengébbre. Ezen kell szorítanunk, s minden szempontból kemény mérkőzés előtt állunk, de hazai pályán játszunk és győzni kell.

Fehérben Samantha Mackay pécsi játékosok gyűrűjében

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese viszont vérbeli rangadóra készül, hiszen 19 órától az örök rivális Körmend érkezik Egerszegre. Mindkét csapat rosszul kezdett, a ZTE KK négy meccséből hármat vesztett el míg a Körmend mind a négyet. A vasiak a hét elején edzőt váltottak, s immár a horvát Ante Perica irányításával készülnek a zalai rangadóra.

A zalai megyeszékhelyen is feszült a hangulat, hiszen a hétfői, Falco KC elleni hazai vereség után a klub szimpatizánsai közül kritikát fogalmaztak meg a csapattal, az edzővel és a klubvezetéssel kapcsolatban is. Most jöhetne megnyugvásként egy siker, amire nagyon nagy szükségük lenne a zalaiaknak de éppen ennyire a Körmendnek is.

A zetés Mohácsi (balról) üldözi ellenfelét a Falco elleni meccsen (Fotó: Katona, Pezzetta)

Raúl Jiménezt, a ZTE trénerét arról kérdeztük, sikerült-e túltenniük magukat a hétfői vereségen. Elmondta: már másnap csak a következő mérkőzés számított.

- Keddtől már minden erőnkkel a pénteki találkozóra készültünk - mondta a zalaiak spanyol szakvezetője. Nehéz mérkőzés lesz a Körmend elleni, igyekeztünk feltérképezni az ellenfelet. Mint mindig, most is bízom csapatom sikerében és azt várom hogy harcoljunk és a lehető legjobb szinten kosárlabdázzunk ezen a találkozón.

A várható élénk érdeklődés miatt érdemes lesz időben érkezni a sportcsarnokba.

Az egerszegi kettős mérkőzésekre vonatkozó szabályok szerint a Zalakerámia-ZTE KK mérkőzésére megváltott belépővel a női találkozó is megtekinthető, valamint a két klub (ZTE KK, ZTE NKK) bérletesei is mindkét összecsapásra jogosultak a belépésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!