Sport

2016.11.06. 19:29

A ZTE KK idén is megverte a Szolnokot!

Szolnok - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a 3. fordulóból elhalasztott találkozót pótolták. A Zalakerámia-ZTE KK a bajnok Szolnok vendége volt és ahogy egy esztendeje, úgy vasárnap is ZTE-bravúr született a Tisza-partján!

Kerkai Attila

Szolnoki Olaj KK-Zalakerámia ZTE KK 85-91 (21-26, 32-24, 12-21, 20-20)

Szolnok, 1000 néző. Jv.: Papp P., Frányó, Minár.

Szolnok: Kinney 16/3, Wittmann 4, Barnies 20/6, Boriszov 17/9, Wright 6. Csere: Popovics 13/3, Tóth Á. 5, Eilingsfeld 4, Rudner -. vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 13/9, Benke 17/9, Szabó Zs. 24/9, Drungilas 4. Csere: Kerpel-Fronius 8/3, Mohácsi 2, Czinger -, Velkey -. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Kinney (40.), ill. Drungilas (38.).

Tavaly éppen Szolnokon ért el olyan bravúrt a ZTE KK, ami később óriási lökést adott Bencze Tamás csapatának. A zalaiak most sem mondtak le a meglepetésről és az első félidőben így is játszottak. A házigazda kezdetben vezetett, de a ZTE KK fordított és Benke Szilárd kosaraival tartotta is előnyét. Szabó Zsolt szerepét sem lehet megkerülni, aki igazi vezére volt az egerszegieknek. A Szolnok aztán kezdte összekapni magát, és a nagyszünethez közeledve újra vezetett (53-50).

A második félidő eleje megint a ZTE csapatáé volt: Ubilla után Szabó zsinórban hat pontot szórt (53-59), ami jó alapnak bizonyult a folytatásra. Az egerszegiek védekezésben bizonyultak határozottnak és közben jöttek a kosarak is. Drungila, majd megint Szabó volt eredményes (56-65), de utóbbinak pihennie is kellett egy kicsit, hiszen addig a hátán vitte együttesét. A házigazda egy jó szériával feljött, ekkor kellett Ubilla hármasa az előny megtartásához (63-66). Az amerikai fiú hatékony mezőnymunkájával felzárkózott Szabó Zsolt mögé és teljesen egyértelmű lett, hogy kettejük teljesítmény a a végén is döntő lehet. A ZTE KK megnyerte a harmadik negyedet 21-12-re és hatpontos előnyével indult az utolsó tíz perc (65-71). A Szolnok a múlt heti MAFC elleni vereséget és a hétközi BL-meccsen elszenvedett súlyos vereségét követően érezhetően nem szeretett volna újabb botlást megengedni magának. Barnies egyenlített (73-73), de aztán jött Norfleet és Szabó hármasa, s megint az egerszegieknél volt az előny (73-79). És innentől már nem is adta ki a kezéből! Kiélezett helyzetben a hajrában Kerpel-Fronius hármasa, majd Benke duplája után fellélegezhettek a zalaiak (78-84), de következett egy nagyon „körömrágós" utolsó perc. Amiben a zalaiak már nem hibáztak és megnyerték a mérkőzést, ami hatalmas siker és bravúr is egyben a bajnok otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!