Sport

2017.06.09. 16:10

A ZTE KK itthon már nem akar hibázni: cél a bronz

ZALAEGERSZEG - Szezonbeli utolsó vagy utolsó előtti mérkőzése előtt áll a Zalakerámia-ZTE KK, amely szombaton a férfi kosárlabda bajnoki bronzcsata második találkozóján fogadja a Körmendet. Természetesen eredményfüggő a zárás: ha a ZTE KK nyer, akkor övé a bronzérem, ha viszont nem...

Kerkai Attila

...akkor kedden még találkozik a két csapat, hogy végleg döntsön. De a ZTE KK már nem akar Körmendre utazni.

Most szerdán győzött (107-94) Bencze Tamás csapata a vasi városban, és ezzel 1-0-ra vezet a két sikerig tartó pároscsatában. Azaz egy lépésre van a bronzérem megszerzésétől, szombaton hazai pályán játszik - kell-e ennél ideálisabb helyzet.

 

Az egerszegi hívek nagyon szeretnének ünnepelni már szombaton, ami érthető, hiszen utoljára hét esztendeje szerzett érmet a Zalakerámia-ZTE KK (Nyilván mindenki tudja, hogy az a medál aranyból készült.) Azt megelőzően 2009-ben volt érmes az egerszegi csapat, amikor a Falco KC elleni csatát megnyerve lett harmadik. Még korábbra visszanézve ugyancsak egy bronzot találunk: éppen 20 éve, 1997-ben nyerte meg az együttes azt a medált. Érdekesség: abban a csapatban játszott Bencze Tamás, a ZTE KK jelenlegi vezetőedzője is.

Aki szombat este szeretne nyerni csapatával, de kellően óvatos is. Méghozzá azért, mert a Körmend olyan csapat, amelyben sok sebe ellenére van még potenciál. A szerdai mérkőzés után is ezt hangsúlyozta az egerszegi szakvezető, hiszen úgy fogalmazott: ha ugyanígy játszanak, akkor hazai pályán nehéz lesz őket megállítaniuk, viszont a Körmendet sem szabad leírni.

- A vasi csapat most egy sebzett vadra emlékeztet, éppen ezért nagyon veszélyes is lehet még. Csak maximális koncentrációval nyerhetünk, márpedig ez a célunk - erősítette meg véleményét Bencze Tamás pénteken.

Aki elmondta azt is, hogy mindenkire számíthat a mérkőzésen, vagyis a szerdai keret áll a rendelkezésére. Ami viszont a másik oldalt illeti: Parrish Petty kiállítása miatt nem játszhat, viszont nem lenne meglepetés, ha a szerdán megsérült Gibbs mégis ott lenne a pályán. És még azt sem tudni, hogy Lenzelle Smith, aki továbbra is a Körmend együttesével van, ezúttal vállalja-e a játékot.

Szombaton mindenesetre garantált lesz a telt ház az egerszegi sportcsarnokban. A létesítmény pénztárai 16 órakor nyitnak, a kapuk 17.30-kor és a klub vezetői most is azt kérik a szurkolóktól: öltözzenek fehérbe. Amennyiben a ZTE KK nyerne, akkor az éremátadást is a találkozó után rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!