Sport

2017.03.23. 19:37

A ZTE KK kiütötte a Jászberényt!

Zalaegerszeg – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában az alapszakasz utolsó előtti fordulóját rendezték csütörtökön.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK számára egy feladat volt: legyőzni a Jászberényt, hogy életben tartsa felsőházi reményeit az utolsó körre. Fölényes és magabiztos zalai siker született.

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia-ZTE KK – JP Auto Jászberény  119-75 (32-10, 28-25,  28-21, 31-19)

Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Benczúr, Tőzsér, Boros.

ZTE KK: Ubilla 26/21, Norfleet 20/12, Benke 26/9, Szabó Zs. 11/3, Drungilas 8. Csere: Mohácsi 7/3, Kis R. 5/3, Wright 16, Gáll, Czinger. .  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Jászberény:  Saddler 23/12, Arrington 11/3, Williams 10, Czirbus 6/3, Bojic 22. Csere: Brbakic 3, Mándoki, Bazsó. Vezetőedző: Stevan Tot.

 

Nagy tapsot kapott az egerszegi közönségtől Stevan Tot, a vendégek mestere, aki a kilencvenes évek közepén volt a  ZTE KK vezetőedzője és két bajnoki ezüst és egy kupagyőzelem fémjelzi ezt az időszakot. A ZTE KK-nak csütörtökön csak a győzelem volt az elfogadható és már az 5. percben 15-6-ra vezetett, azt kell mondani, hogy könnyedén. Elsősorban a  palánk alatt  (a vendégeknél Stamenkovic és Cseh sérülés miatt nem játszhatott), de összességében ezen a napon minden tekintetben nagy fölényben játszotta a ZTE, s biztosan vezetett (32-10) már az első negyed végén is. Nem megbántva a Jászberényt, de a védekezése szinte egyenlő volt a nullával, gyakorlatilag alig tudtak ellenállást kifejteni. A 13. percben a ZTE KK már 42-10-re vezetett, Bencze Tamás bátran  cserélhetett, Ubilla meg „elszórakozgatott” a tripladobásokkal.   Tehette, hogy aztán a vendégek is néhány  kosárhoz jussanak, de a lényegen mindez semmit nem változtatott: tükörsimán vezetett a ZTE KK. A vendégeknél csak Bojic volt az, aki felvette a kesztyűt a hazaiakkal.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az első félidőben látottak alapján a második húsz percre nem sok kérdés maradt nyitva. Az egerszegiek  továbbra is pontosan játszottak, dobásaik ültek, így pedig semmi esélye nem volt a felzárkózásra a Jászberénynek (25. p.: 69-42).  Vélhetően (sőt, biztos) ennél azért jobb csapat  a Berény, mint amit csütörtökön este mutatott. A ZTE KK viszont  bizonyította, hogy jelenleg övék  a jobb,  és minőségibb erőkből álló együttes.  Ám, hogy mégse legyen izgalommentes a találkozó,  Brbakic és Drungilas ütközése után (előbbi arcát kellett ápolni) kissé keményedett  a meccs,  ám Ubilla egy saját térfélről eleresztett triplával zárta a negyedet, hogy mégis csak a  játék kerüljön előtérbe (88-56). Ubilla, Norfleet, és Benke  voltak a  ZTE KK legjobb pontszerzői, de ezen a találkozón hálátlan dolog a zalaiaktól bárkit is  kiemelni. Emmanuel Ubilla hét triplája azért tekintélyt parancsoló. A ZTE KK együttese tehát hozta a kötelezőt, sokkal könnyebben, mint azt előzetesen várni lehetett. Zárás,  vasárnap Pakson. Aztán majd meglátjuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!