Sport

2016.09.10. 19:55

A ZTE KK legyőzte a Falco KC-t is, tornagyőztes Ausztriában! (frissítve)

Amint napközben már jeleztük, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata az ausztriai Fürstenfeldben zajló 2. Wolfgang-Saischegg Emléktornán bejutott a döntőbe, melyben a Falco KC Szombathely volt az ellenfele.

Kerkai Attila

Bencze Tamás vezetőedző együttese a fináléban a  szombathelyieket 68-58-ra legyőzte, így megnyerte a nemzetközi négyes tornát.

Falco KC Szombathely - Zalakerámia-ZTE KK 58-68 ( 12-21, 11-23, 22-12, 13-12)

ZTE KK: Ubilla 11/6, Benke 4, Moore 11, Szabó Zs. 12/3, Drungilas 17/3. Csere: Mohácsi 1, Velkey 6, Olasz 2., Kis R. 3. Vezetőedző: Bencze  Tamás.

A Falco legjobb dobói: Turner 21, Medford 13/3, Govens 12.

A ZTE KK együttese már az első félidőben eldöntötte a találkozót, amikor ellépett ellenfelétől. Később ugyan a Falco kapaszkodott, de az egerszegiek már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Bencze Tamás vezetőedzőt kértük meg, hogy értékelje csapata teljesítményét. – Természetesen remek dolog, hogy megnyertük a tornát, de az én szempontomból fontosabb, hogy szakmailag az eddig lejátszott három felkészülési találkozóink mindegyikén léptünk előre – hangzott a szakvezető válasza. – Védekezésben és az ebből induló támadásaink is hatékonyabbnak bizonyultak, de persze vannak még hibáink. A döntő az első félidőben eldőlt a javunkra, de az eredményből nem vonok le messzemenő következtetéseket. A Falco KC nyilván erősebb lesz, hiszen három válogatottját és fehérorosz légiósát még nélkülözi.

A ZTE KK legközelebb kedden lép pályára, amikor a Vasas vendégeként a fővárosban játszik újabb felkészülési találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!