Sport

2016.04.12. 16:35

A ZTE KK megpróbálja megállítani az Alba Fehérvárt

Zalaegerszeg - Dupla kosárlabda-mérkőzést rendeznek szerdán a zalai megyeszékhelyen, de kétségtelen, hogy az esti (19.00), Zalakerámia-ZTE KK-Alba Fehérvár férfi találkozót övezi a nagyobb érdeklődés a ZTE NKK-PEAC női mérkőzéssel szemben.

Kerkai Attila

A kronológiát tartva, a női 5-8. helyért zajló rájátszásban rendezendő ZTE NKK-PEAC összecsapás nyitja a sort 16.45-től, melynek előzménye vasárnap már lezajlott: akkor a pécsiek odahaza 72-62-re győztek. Vagyis, megint szoros volt, s megint nem sikerült nyerni...

Horváth Zsófia, a ZTE NKK rutinos játékosa Pécsett nagyon jól játszott, s ez kell itthon is
Fotó: Katona Tibor

- Ugyanaz hiányzott vasárnap, ami szerdán sem lesz meg - nyitotta beszélgetésünket Gáll Tamás vezetőedző és egyértelműen az ellenfélből Destiny Williamsra gondolt, aki elképesztő fizikai előnnyel bírt, s 20 lepattanót szedett 18 pontja mellé. - Két hónapja próbálkozunk már egy bravúrral, ami eddig nem jött össze. Pécsett megint jól játszottak a lányok, de súlyban és birkózásban nem tudjuk felvenni a versenyt. A célunk szerdán mégis egyértelmű: nyerni kell. Ehhez részünkről is több lepattanó kellene, de én mindenesetre optimista vagyok.

A 19 órakor kezdődő Zalakerámia-ZTE KK-Alba Fehérvár felsőházi férfi találkozón is „előkerültek" a fizikai adottságok, és nem véletlenül. A fehérváriakat a ZTE KK az alapszakaszban kétszer legyőzte, ám a középszakasz nyitányán 94-66-ra Branislav Dzunic csapata nyert.

Kerpel-Fronius Balázs (a labdával) és Anthony Myles találkozása a legutóbbi, fehérvári összecsapáson. Itthon a ZTE KK-nak nagyobbak az esélyei, de nehéz lesz...
Fotó: Szekeres Péter

- Nem tartom fontosabbnak és könnyebnek sem a szerdai találkozót, mint volt a szombati, Szolnok elleni, sőt... - hallottuk Bencze Tamás vezetőedzőtől, amikor az esélyekről kérdeztük. - Mostani ellenfelünknél akár tíz játékos is képes ugyanolyan nagy iramban játszani és nagy a rotációja. Most a legjobb formában lévő csapatnak tűnik az Alba és nagyon koncentráltnak kell lennünk. Az átmeneti játékuk (védekezésből támadásba) nagyon erős, így ezt kell megakadályoznunk, ha kell, a játék tördelésével. Ehhez még egy jó dobóformára is szükség lesz, ha nyerni akarunk. Márpedig hazai pályán nem lehet más a célunk, de most tényleg és szó szerint is egy nagyon erős ellenfél vár ránk. Többen most sem lettünk, hiszen Gáspár és Fekete továbbra is sérült, a többiekre számíthatok.

Bencze Tamás azt még hozzátette, hogy a közönség támogatására most is nagy szükségük van, mint mindig.

- Nem udvariasságból mondom, de például a nézők segítsége nélkül talán a Szolnok ellen sem tudtunk volna visszajönni mínusz tíz pontról. Nekünk ők nagyon fontosak és azt is elmondhatom: a csapat tagjainak rendkívül jól esett és sokat jelentett, hogy a vereség után a szurkolók megköszönték a játékot.

A találkozóra ismét érdemes lesz időben érkezni, hiszen telt ház várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!