Sport

2017.01.30. 16:25

A ZTE KK-nak a Szolnok ellen is nagy szüksége lesz a csapatjátékra

Kemény hetet kezdett meg szombati sikerével a Zalakerámia-ZTE KK féfi kosárlabda csapata, ezért is örült különösen például Bencze Tamás vezetőedző is a szombati, Vasas elleni 97-81-es sikernek.

Kerkai Attila

A találkozó igazolta azon véleményeket, melyek már korábban is elhangzottak: a jelenlegi férfi élvonalban nincsenek nagy különbségek. Jóllehet a ZTE KK a harmadik helyról várta a sereghajtó Vasas, azonban a két csapat között nincs akkora különbség, hogy örömkosárlabdára lehessen számítani ebben a párosításban. Az is igaz, hogy ezzel együtt is illett ezt a találkozót hoznia az egerszegieknek, s nagy kudarc lett volna, ha bármilyen más eredmény születik. Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője a győzelem mellett annak is örült, hogy hét játékosa jutott tíz pont fölé, ami szerinte a kollektivitásukat is dicséri.

A 11 pontig jutó Kerpel-Fronius Balázs is hozta azokat a pontokat, melyek kellettek a sikerhez, ami látta a hibáikat is.

- Az elején nem voltunk fegyelmezettek, a Vasas pedig a védekezésével nem engedte a saját játékunkat megvalósítani. A második félidőben viszont ezen is változtatni tudtunk, ami fontos volt a sikerben - utalt arra Kerpel-Fronius Balázs, hogy a két csapat közötti különbség valóban csak ekkor alakult ki.

Összességében viszont ez egy kötelező győzelem volt hazai pályán, viszont a folytatás sokkal keményebb lesz. Csütörtökön (17.00) a ZTE KK a felfelé ívelő formát mutató bajnok Szolnokot fogadja, s nagyon kemény meccs elé néznek az egerszegiek. Vasárnap aztán következik a Szeged csapata, méghozzá idegenben. Ezért is írtuk az elején, hogy kemény egy hetet kezdett meg az egerszegi csapat, s nem mindegy, hogy miként jön ki belőle. A Bencze Tamás által említett kollektív játéknak a későbbiekben is nagy szerepe lesz, hiszen a zalaiak erőssége a csapatjátékban van, s lesz a jövőben is.

A ZTE KK litvánja, Adomas Drungilas szorítóban: balról Horváth Á., jobbról Katona akarja útját állni

A ZTZE NKK női együttese is a Vasassal csapott össze, ám a lányok a fővárosban randevúztak ellenfelükkel. Az egerszegiek egy nagyon szoros mérkőzésen 66-57-re győztek, ezzel megszerezték azt a sikert is, amire már régóta vágytak, hiszen nem mostanában ünnepelhettek győzelmet. Szombaton pedig újra a fővárosba látogatnak, amikor a BEAC fogadja őket és ezen a találkozón is az egerszegiek számítanak esélyesnek. Mindenesetre az önbizalommal nem lehet most már gond, hiszen azt a szombati Vasas elleni találkozó is bizonyította: ha megfelelően akarják a sikert, nem maradhat el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!