Sport

2017.01.28. 18:49

A ZTE KK nem hibázott a Vasas ellen

Zalaegerszeg – Szombaton este a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 15. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttese az újonc Vasast fogadta. Az esélyesebb egerszegiek hozták hazai pályán a kötelezőt.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK  Vasas Budapest 97-81 (25-18, 16-22, 30-16,  26-25)

Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Kapitány, Szabó G., Hervay.

ZTE KK: Ubilla 18/9, Norfleet 19/12, Benke 12/3, Szabó Zs. 11/3, Drungilas 15. Csere: Kerpel-Fronius 11/3, Mohácsi 11/6, Fekete, Kis R., Olasz. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Vasas: Taylor 9, Horváth Á. 11/9, Thompson 11/3, Pacher 15, Wright  16. Csere: Katona, Moravcsik 6, Faragó 9/9, Boros 2, Kozma, Völgyi 2, Peringer.  Vezetőedző: Sárosi Bulcsú.

Kipontozódott: Drungilas (36.)

Fotó: Pezzetta Umberto

Hazai oldalon mindenkire számíthatott a szakvezetés, a Vasasnál pedig ahogy várni lehetett Garamvölgyi Ákos és Andrássy Gyula sérülés miatt nem szerepelt a keretben. A négy tengerentúli játékossal  kezdő fővárosiak ellen mintha nem találta volna a ritmust a hazai együttes, amit kihasználtak a vendégek (6-12), s időt is  kért Bencze Tamás, a zalaiak vezetőedzője. Noha a harmadik játszott az utolsó helyezettel, örömkosárlabdát várni a zalaiaktól balgaság lett volna, hiszen annál azért jobb csapat a Vasas, minthogy ekkora különbség legyen a felek között.

Fotó: Pezzetta Umberto

Persze,  az sem véletlen, hogy jelenleg utolsó a fővárosi együttes, amely ellen egy jó sorozattal fordított  a ZTE KK (15-14). A házigazda hibákra tudta kényszeríteni ellenfelét, amely ettől el is bizonytalanodott és kezdett leszakadni (25-18). A ZTE KK biztosan tartotta előnyét, viszont 6-8 pontnál nem tudott jobban eltávolodni ellenfelétől, amely semmit sem adott fel. Hazai oldalon Ubilla és Drungilas voltak a „gólfelelősök”, a Vasasnál Pacher és Wright, amivel tartotta magát a Vasas  (41-37). Sőt,  kimaradt két hazai lehetőség  a félidő előtt, és egy pontra jött fel a fővárosi csapat (41-40).

Fotó: Pezzetta Umberto

Fordulás után 56-44-re lépett el a ZTE KK legfőképp azért, mert védekezése feljavult és beestek azok a távoli kosarak is, melyek kellettek ehhez. A Vasas ettől mintha leblokkolt volna, s Norfleet újabb gyors kosara után időt is kért a vendégek szakvezetője.  Nem egészen öt perc alatt az egerszegiek egy 17-3-as sorozatot produkáltak, ami a nézők számára is már szebben nézett ki, hiszen több volt a látványos megoldás, mint korábban. Azonban a ZTE KK játékába visszatértek azok a kisebb hullámvölgyek, melyeket már korábban is lehetett tapasztalni, s megint megtört a lendülete.

Fotó: Pezzetta Umberto

De csak egy rövid időre, így újra 15 pontra tornázta fel előnyét (66-51), hiába küzdött derekasan a Vasas is. Az mondjuk egyértelműnek tűnt, hogy a két csapat közül vitán felül a ZTE KK rendelkezik erősebb együttessel,   és ekkora különbség után hazai pályán már nem illett kiengedni a győzelmet a kezéből. Faragó  két triplájával jelezte, részükről még semmi sem ért véget (73-59), de az utolsó negyedben  érdemben már nem tudott beleszólni a győzelem kérdésébe a Vasas. A zalaiak 83-65-ös vezetése után viszont joggal bosszankodhatott Bencze Tamás vezetőedző, hogy játékosai apróbb technikai hibákat követtek el, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott a ZTE KK, amely valóban a jobb csapat és érvényesítette a papírformát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!